Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 56 en 57 over de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen.
Het bestuursdecreet van 7 december 2018.
Het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens en latere wijzigingen.
Het decreet van 4 april 2014 houdende de uitwisseling van informatie over een inname van het openbaar domein in het Vlaamse Gewest en latere wijzigingen.
Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer en latere wijzigingen.
Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg en latere wijzigingen.
Het koninklijk besluit van 16 september 2019 tot wijziging van het koninklijk besluit van 15 maart 1968 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de auto’s, hun aanhangwagens, hun onderdelen en hun veiligheidstoebehoren moeten voldoen en het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg.
Het besluit van de Vlaamse Regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens.
Het besluit van de Vlaamse regering van 9 december 2016 houdende de uitvoering van het decreet van 4 april 2014 houdende de uitwisseling van informatie over een inname van het openbaar domein in het Vlaamse Gewest.
Het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald en latere wijzigingen.
Het ministerieel besluit van 7 mei 1999 betreffende het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg.
De omzendbrief MOB/2009/01 van 3 april 2009 van de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen.
De algemene zonale politieverordening Deinze/Zulte/Lievegem – gemeenteraad Deinze van 20/02/2020.
Het is noodzakelijk de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen in het belang van de deelnemers, toeschouwers en weggebruikers.
Er dienen tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen te worden om verkeer op die plaats te weren.
Artikel 1
Op zondag 30 juni 2024 wordt een gedeelte van de Slachthuisstraat begrepen tussen nr. 6 en nr. 11 verkeersvrij gemaakt naar aanleiding van een buurtfeest.
Deze verkeersmaatregel wordt ter kennis van de weggebruikers gebracht door het plaatsen van een signalisatiehek voorzien van oranje knipperlicht met verkeersbord C3 aangevuld met hekken over de volledige breedte van de rijbaan op volgende plaatsen:
• Slachthuisstraat t.h.v. nr. 11
• Slachthuisstraat t.h.v. nr. 6
Bijkomend wordt een signalisatiehek geplaatst voorzien van oranje knipperlicht met verkeersbord C3 + onderbord 'Uitgezonderd plaatselijk verkeer' en bord F45 op volgende plaatsen:
• in de Slachthuisstraat ter hoogte van kruispunt met Vaart Rechteroever.
• in de Slachthuisstraat ter hoogte van kruispunt met zijtak Ricardplein.
• In de Slachthuisstraat ter hoogte van kruispunt met Peter Benoitlaan.
Belangrijk: de borden m.b.t. het éénrichtingsverkeer in de Slachthuisstraat zijn af te dekken op zondag 30 juni 2024.
Artikel 2
Op zondag 30 juni 2024 wordt er een stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd in de Slachthuisstraat de beide zijden het deel tussen nr. 5 en nr. 13
Deze verkeersmaatregel wordt ter kennis van de weggebruikers gebracht door het plaatsen van voldoende verkeersborden E3 met opwaartse pijl (begin reglementering), en neerwaartse pijl (einde reglementering) met onderbord ‘Op zondag 30 juni 2024’.
Artikel 3
De nodige signalisatie zal ter plaatse worden gebracht door de technische uitvoeringsdienst van de stad Deinze.
De borden zullen bij aanvang en einde van de activiteiten geplaatst en verwijderd worden door de inrichters. Borden die in tegenstrijd zijn met onderhavig verkeersreglement dienen te worden afgedekt.
Artikel 4
De inrichters dienen alle buurtbewoners ten minste één week op voorhand op de hoogte te brengen van de geplande manifestatie en tijdelijke verkeerssituatie.
Artikel 5
De beheerder van de openbare weg kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen te wijten aan de staat van de wegverharding bij gebruik ervan voor de inrichting van deze manifestatie.
Artikel 6
Indien er schade aan het openbaar domein (weg en aanhorigheden) wordt vastgesteld, rechtstreeks of onrechtstreeks voortkomende uit de hierbovenvermelde manifestatie, moet deze hersteld worden tot voldoening van het stadsbestuur.
Artikel 7
Deze verordening treedt in werking na de bekendmaking ervan overeenkomstig artikel 286 §1 1° en artikel 287 van het decreet lokaal bestuur via de webtoepassing van de stad.
Artikel 8
Afschrift van dit besluit wordt gestuurd naar: de griffie van de Rechtbank van Eerste Aanleg in Gent, de griffie van de Politierechtbank te Gent, de lokale politie, directie Operaties, dienst Verkeer, de technische uitvoeringsdienst en de inrichters.