Terug
Gepubliceerd op 02/05/2022

Notulen  gemeenteraad

do 24/03/2022 - 19:30 raadzaal
Aanwezig: Tess Minnens, voorzitter van de gemeenteraad
Jan Vermeulen, burgemeester
Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, schepenen
Marleen Vanlerberghe, schepen, voorzitter BCSD
Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, gemeenteraadsleden
Willy Planckaert, waarnemend gemeenteraadslid
Stefanie De Vlieger, algemeen directeur
Afwezig: Rutger De Reu, schepenen
Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere, gemeenteraadsleden

De voorzitter opent de zitting op 24/03/2022 om 19:32.

Raadslid Dirk Stroobandt is aanwezig bij punt 1 'Goedkeuren notulen gemeenteraad van 24 februari 2022' en punt 2 'Aktename ontslag gemeenteraadslid'.

Raadslid Dirk Stroobandt neemt bij agendapunt 2 'Aktename ontslag gemeenteraadslid' het woord naar aanleiding van zijn afscheid als gemeenteraadslid.

De fractievoorzitters van Open Deinze (mevrouw Annie Mervillie) en CD&V (de heer Gunnar Claeys) en de burgemeester bedanken de heer Dirk Stroobandt.

Ook raadslid Olaf Evrard bedankt hem in naam van de fractie Vlaams Belang.

De heer Peter Parmentier neemt bij punt 3 'Eedaflegging van de heer Peter Parmentier als opvolger van de heer Dirk Stroobandt als gemeenteraadslid' het woord naar aanleiding van zijn eedaflegging als gemeenteraadslid.

  • Openbaar

    • Goedkeuren verslag vorige zitting

      • Goedkeuren notulen gemeenteraad van 24 februari 2022

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Kristof Van den Berghe, Peter De Maertelaere
        Afwezig: Peter Parmentier
        Regelgeving

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Bijlagen

        Het ontwerp van de notulen van de gemeenteraad van 24 februari 2022.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Enig artikel
        De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraad van 24 februari 2022 goed.

    • Secretariaat

      • Aktename ontslag gemeenteraadslid

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Afwezig: Peter Parmentier
        Mondelinge tussenkomsten

        Dirk Stroobandt, Annie Mervillie, Gunnar Claeys (raadsleden), Jan Vermeulen (burgemeester), Olaf Evrard (raadslid)

        Regelgeving

        Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, artikelen 48 en 49.

        Het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011, artikel 169.

        Bijlagen

        De brief van 10 maart 2022 van de heer Dirk Stroobandt.

        Motivering

        De heer Dirk Stroobandt diende zijn ontslag in als gemeenteraadslid.

        Artikel 13 van het decreet lokaal bestuur bepaalt dat het gemeenteraadslid dat ontslag wil nemen, dat schriftelijk meedeelt aan de voorzitter van de gemeenteraad. Het ontslag is definitief zodra de voorzitter van de gemeenteraad de kennisgeving ontvangt.

        Het lid van de gemeenteraad blijft zijn mandaat uitoefenen tot zijn opvolger is geïnstalleerd, behalve als het ontslag het gevolg is van een onverenigbaarheid.

        Besluit

        Artikel 1
        De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag van de heer Dirk Stroobandt als gemeenteraadslid.

        Artikel 2
        De opvolger van de heer Dirk Stroobandt als gemeenteraadslid, aangewezen overeenkomstig artikel 169 van het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011, wordt opgeroepen om zijn/haar eed af te leggen.

        Artikel 3
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

      • Eedaflegging van de heer Peter Parmentier als opvolger van de heer Dirk Stroobandt als gemeenteraadslid

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Mondelinge tussenkomsten

        Peter Parmentier (raadslid)

        Regelgeving

        Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, artikelen 6, 13 en 14.

        Het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011, artikel 58.

        Bijlagen

        Het uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad van 24 maart 2022 waarbij kennis wordt genomen van het ontslag van de heer Dirk Stroobandt als gemeenteraadslid en dit met onmiddellijke ingang.

        De brief van 11 maart 2022 aan de heer Jan Langeraert waarbij hij wordt opgeroepen als opvolger van de heer Dirk Stroobandt.

        De brief van 14 maart 2022 van de heer Jan Langeraert.

        De brief van 14 maart 2022 aan de heer Eddy Donné waarbij hij wordt opgeroepen als opvolger van de heer Dirk Stroobandt.

        De brief van de heer Eddy Donné.

        De brief van 15 maart 2022 aan de heer Peter Parmentier waarbij hij wordt opgeroepen als opvolger van de heer Dirk Stroobandt.

        De brief van de heer Peter Parmentier van 16 maart 2022.

        De geloofsbrieven van de heer Peter Parmentier.

        Motivering

        De gemeenteraad nam op 24 maart 2022 kennis van het ontslag van de heer Dirk Stroobandt als gemeenteraadslid.

        Het gemeenteraadslid dat afstand doet van zijn mandaat, dat van zijn mandaat vervallen wordt verklaard, dat als verhinderd wordt beschouwd, dat ontslag genomen heeft, of dat overleden is, wordt vervangen door zijn opvolger, die wordt aangewezen overeenkomstig artikel 169 van het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011.

        De heer Dirk Stroobandt werd verkozen op lijst nr. 4 – GroenRood.

        Ingevolge zijn ontslag moet een opvolgend gemeenteraadslid worden aangesteld.

        Uit het proces-verbaal van het hoofdbureau van de Stad DEINZE over de vaststelling van de zetelverdeling tussen de lijsten en van de rangorde van de raadsleden en hun opvolgers bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018, juist verklaard door de vijfde Kamer van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen op 5 december 2018, blijkt dat de volgende persoon als opvolger voorkomt op de lijst nr. 4 (GroenRood) waartoe het te vervangen raadslid Dirk Stroobandt behoort:

        2de opvolger: Jan Langeraert

        3de opvolger: Eddy Donné

        4de opvolger: Peter Parmentier

        De heer Jan Langeraert heeft per brief van 14 maart 2022 aan de voorzitter laten weten afstand te doen van zijn mandaat.

        De heer Eddy Donné heeft per brief aan de voorzitter laten weten afstand te doen van zijn mandaat.

        De heer Peter Parmentier heeft per brief van 16 maart 2022 aan de voorzitter laten weten het mandaat te willen opnemen.

        De gemeenteraad heeft overeenkomstig artikel 6 §3 van het decreet lokaal bestuur de geloofsbrieven van de heer Peter Parmentier onderzocht en stelt vast dat hij nog steeds aan alle gestelde vereisten van verkiesbaarheid beantwoordt en zich niet bevindt in een geval van onverenigbaarheid, hetzij wegens uitoefening van een ambt, hetzij wegens bloed- of aanverwantschap conform artikel 10 van decreet lokaal bestuur.

        Het bewijs is geleverd dat de voornoemde opvolger aan de verkiesbaarheidsvereisten voldoet zoals bepaald in artikel 6 van het decreet lokaal bestuur.

        De heer Peter Parmentier wordt ter zitting uitgenodigd en verzocht, in deze openbare vergadering, en in handen van de voorzitter van de gemeenteraad de voorgeschreven eed af te leggen, waaraan hij voldoet als volgt:

        “Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen"

        Besluit

        Artikel 1
        De gemeenteraad neemt kennis van de afstand van mandaat van

        • de heer Jan Langeraert
        • de heer Eddy Donné

        Artikel 1
        De geloofsbrieven van de heer Peter Parmentier worden goedgekeurd.

        Artikel 2
        De gemeenteraad neemt akte van de eedaflegging in handen van de voorzitter, waarvan proces-verbaal.

        Artikel 3
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

      • Vaststelling van de nieuwe rangorde van de gemeenteraadsleden

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, de artikelen 6 en 7.

        Motivering
        De heer Peter Parmentier legde de eed af als gemeenteraadslid. Bijgevolg dient de rangorde van de raadsleden opnieuw vastgesteld te worden.
        Artikel 6 § 7 van het decreet lokaal bestuur voorziet in de volgorde van de raadsleden volgens hun 'anciënniteit'.

        De rangorde van de gemeenteraadsleden wordt tijdens de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad onmiddellijk na de eedaflegging van de gemeenteraadsleden vastgesteld. Het gemeenteraadslid met de hoogste anciënniteit neemt de hoogste rang in. Bij gelijke anciënniteit neemt het gemeenteraadslid dat bij de laatste volledige vernieuwing van de gemeenteraad het hoogste aantal naamstemmen heeft behaald, de hoogste rang in. Bij een gelijk aantal naamstemmen neemt het gemeenteraadslid van wie de lijst bij de laatste volledige vernieuwing van de gemeenteraad de meeste stemmen heeft behaald de hoogste rang in. De opvolgers die na de installatievergadering als gemeenteraadslid worden geïnstalleerd, nemen in volgorde van hun eedaflegging een rang in.

        De anciënniteit omvat de gehele tijdsduur tijdens de welke een gemeenteraadslid deel uitmaakt van de gemeenteraad van een gemeente. Geen enkele bepaling in het decreet lokaal bestuur stelt dat het hierbij om een 'ononderbroken' dienstanciënniteit moet gaan, maar dat de anciënniteit die bedoeld wordt dus de reële dienstanciënniteit betreft.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        De rangorde van de gemeenteraadsleden als volgt vast te stellen:

        Naam Voornaam Partij Totale anciëniteit Ononderbroken in de gemeenteraad sinds Begindatum 1 Einddatum 1 Voorkeur stemmen
        Vermeulen Jan CD&V 27,24 1/01/1995 1/01/1995 24/03/2022 4627
        Cornelis Johan CD&V 27,24 1/01/1995 1/01/1995 24/03/2022 2181
        Verstraete Annick GroenRood 27,24 1/01/1995 1/01/1995 24/03/2022 1107
        Van Thuyne Bart CD&V 21,24 1/01/2001 1/01/2001 24/03/2022 1759
        Dhaenens Bruno OPEN DEINZE 21,24 1/01/2001 1/01/2001 24/03/2022 1105
        Van Huffel Eric OPEN DEINZE 21,21 26/08/2021 19/05/1998 2/01/2019 703
                  26/08/2021 24/03/2022  
        Vanlerberghe Marleen CD&V 16,15 31/01/2006 31/01/2006 24/03/2022 1564
        De Schrijver Marc CD&V 15,59 24/08/2006 24/08/2006 24/03/2022 997
        Van Hove Marie-Thérèse CD&V 15,23 2/01/2007 2/01/2007 24/03/2022 1878
        Mervillie Annie OPEN DEINZE 15,23 2/01/2007 2/01/2007 24/03/2022 888
        Dhondt Freija sp.a 15,23 2/01/2007 2/01/2007 24/03/2022 614
        Soetaert Paul N-VA 15,23 2/01/2013 1/01/1989 31/12/1994 529
                  2/01/2013 24/03/2022  
        Martens Hans CD&V 11,06 2/01/2019 24/04/2001 1/01/2007 835
                  2/01/2013 24/02/2015  
                  2/01/2019 24/03/2022  
        De Spiegelaere Conny CD&V 10,40 2/01/2019 24/11/2005 24/01/2013 1988
                  2/01/2019 24/03/2022  
        De Reu Rutger CD&V 9,23 2/01/2013 2/01/2013 24/03/2022 3026
        Claeys Gunnar CD&V 9,23 2/01/2013 2/01/2013 24/03/2022 1093
        Debeurme Stephanie CD&V 9,23 2/01/2013 2/01/2013 24/03/2022 1034
        Vervaeke Filip OPEN DEINZE 9,23 2/01/2013 2/01/2013 24/03/2022 951
        D'hondt Sofie OPEN DEINZE 9,23 2/01/2013 2/01/2013 24/03/2022 920
        Neirynck Matthias N-VA 9,23 2/01/2013 2/01/2013 24/03/2022 670
        Evrard Olaf VLAAMS BELANG 9,23 2/01/2019 2/01/2007 1/01/2013 341
                  2/01/2019 24/03/2022  
        Van de Moortele Sören OPEN DEINZE 7,15 28/01/2021 2/01/2013 2/01/2019 731
                  28/01/2021 24/03/2022  
        Sucaet Nadia CD&V 7,08 24/02/2015 24/02/2015 24/03/2022 840
        Minnens Tess OPEN DEINZE 4,58 24/08/2017 24/08/2017 24/03/2022 901
        Pauwels Jan N-VA 3,30 2/01/2019 2/01/2013 29/01/2013 759
                  2/01/2019 24/03/2022  
        Lambrecht Nathalie CD&V 3,22 2/01/2019 2/01/2019 24/03/2022 1302
        Vermaercke Bart N-VA 3,22 2/01/2019 2/01/2019 24/03/2022 750
        Adams Alexander CD&V 3,22 2/01/2019 2/01/2019 24/03/2022 721
        Martens Eva GroenRood 3,22 2/01/2019 2/01/2019 24/03/2022 616
        De Paepe Carline N-VA 3,22 2/01/2019 2/01/2019 24/03/2022 520
        Depoortere Ortwin VLAAMS BELANG 3,22 2/01/2019 2/01/2019 24/03/2022 507
        Van den Berghe Kristof GroenRood 3,22 2/01/2019 2/01/2019 24/03/2022 432
        De Maertelaere Peter OPEN DEINZE 1,07 25/02/2021 25/02/2021 24/03/2022 758
        Planckaert Willy N-VA 0,41 26/10/2021 26/10/2021 24/03/2022 509
        Parmentier Peter GroenRood 0,00 24/03/2022     454

        Artikel 2
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

      • Toekennen titel van eregemeenteraadslid

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Bijlagen

        Het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad van 28 maart 2019.

        Motivering

        De voorwaarden waaronder een eretitel aan een raadslid kan toegekend worden zijn bepaald in artikel 38 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad:

        voor de raadsleden: 12 jaar gemeenteraadslid

        De anciënniteiten opgebouwd bij beide besturen (Deinze en Nevele vóór de fusie) tellen mee.

        De heer Dirk Stroobandt oefende het mandaat van raadslid uit van 1 januari 1995 tot en met 31 december 2000 en van 2 januari 2007 tot en met 24 maart 2022.

        De heer Dirk Stroobandt voldoet hiermee aan de voorwaarde voor het toekennen van de titel van eregemeenteraadslid.

        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        Aan de heer Dirk Stroobandt wordt, als blijk van erkentelijkheid, de titel van eregemeenteraadslid van de stad Deinze toegekend.

        Artikel 2
        De heer Dirk Stroobandt ontvangt een kopie van dit besluit.

        Artikel 3
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

      • Kennisname aanduiden lid politieraad

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        De wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst.

        Bijlagen

        De e-mail van 10 maart 2022 van de heer Dirk Stroobandt.

        Het besluit van de gemeenteraad van 2 januari 2019 over de verkiezing van de politieraad.

        Het besluit van de gemeenteraad van 28 februari 2019 over de kennisgeving van het besluit van de deputatie naar aanleiding van de verkiezing van de leden van de politieraad.

        Het besluit van de gemeenteraad van 28 maart 2019 over de kennisgeving van het proces-verbaal van 19 februari 2019 van de installatie van de politieraad + akten eedaflegging.

        De voordrachtsakte voor de politieraad van 13 december 2018 van de fractie GroenRood.

        Motivering

        De heer Dirk Stroobandt legde op 19 februari 2019 de eed af als lid van de politieraad van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem.

        Op 10 maart 2022 diende de heer Dirk Stroobandt zijn ontslag in als lid van de gemeenteraad.

        Aangezien de heer Dirk Stroobandt zijn ontslag heeft ingediend als gemeenteraadslid is hij van rechtswege ontslagnemend in de politieraad aangezien een politieraadslid ook gemeenteraadslid moet zijn.

        Mevrouw Eva Martens is op de oorspronkelijke voordrachtsakte kandidaat-opvolger.

        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

        Besluit

        Artikel 1
        De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag van rechtswege van de heer Dirk Stroobandt als lid van de politieraad van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem door zijn ontslag als gemeenteraadslid en van de opvolging door mevrouw Eva Martens op basis van de voordrachtsakte van 13 december 2018 van de fractie GroenRood.

        Artikel 2
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

      • Tijdelijke politieverordening getroffen bij besluit burgemeester - bekrachtiging door de gemeenteraad van 24 maart 2022

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        De gemeentewet van 24 juni 1988, artikel 134 en latere wijzigingen.

        Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

        Bijlagen

        De tijdelijke politieverordening van 18 februari 2022, getroffen bij besluit burgemeester, naar aanleiding van extra maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus (coronavirus) - mondmaskerplicht recyclageparken - opheffing.

        De tijdelijke politieverordening van 10 maart 2022, getroffen bij besluit burgemeester, naar aanleiding van organisatie vergaderingen bestuursorganen - opheffing.

        Motivering

        De gemeenteraad, de tijdelijke politieverordeningen getroffen bij besluit burgemeester overeenkomstig het decreet lokaal bestuur, te laten bekrachtigen.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        De gemeenteraad bekrachtigt de tijdelijke politieverordeningen, getroffen bij besluit burgemeester.

        Artikel 2
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

      • Provinciaal raadgevend comité Oost-Vlaanderen - intentieverklaring van de gemeente Lierde om toe te treden tot de hulpverleningszone Vlaamse Ardennen

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        De Wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, inzonderheid de artikelen 14 en 15.

        Het arrest van de Raad van State van 23 september 2011 (n°215.302).

        Het Koninklijk Besluit van 4 maart 2008 (gewijzigd bij Koninklijk Besluit van 18 januari 2018).

        Bijlagen

        De e-mail van 2 maart 2022 van het kabinet van de gouverneur van Oost-Vlaanderen.

        Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2022 waarbij de gemeente Lierde de princiepsbeslissing neemt om toe te treden tot de hulpverleningszone Vlaamse Ardennen.

        Het gemeenteraadsdossier (ZIP-bestand met 5 bijlagen).

        Motivering

        Overeenkomstig artikel 14 van de Wet bepaalt de Koning de territoriale afbakening van de zones, op voorstel van het provinciaal raadgevend comité van de zones, na overleg in de Ministerraad.

        Dit provinciaal raadgevend comité van de zones is samengesteld uit alle burgemeesters van de provincie en wordt voorgezeten door de gouverneur.

        Dit comité wint het advies in van de autoriteiten van de verschillende gemeenten van de provincie en formuleert op basis hiervan een advies aan de Koning.

        Het arrest van de Raad van State van 23 september 2011 (n°215.302) bepaalt dat voorafgaand aan het provinciaal raadgevend comité de betrokken gemeenteraden hierover dienen te beraadslagen.

        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        Akte te nemen van de intentieverklaring van de gemeente Lierde om toe te treden tot de hulpverleningszone Vlaamse Ardennen.

        Artikel 2
        Dit voorstel gunstig te adviseren en de burgemeester te mandateren om hierover te stemmen in het Provinciaal Raadgevend Comité van Oost-Vlaanderen.

        Artikel 3
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Financiën

      • Beheersrapporten

        • Kwartaalrapport

          • Kennisname kwartaalrapport van de Stad Deinze per 31 december 2021

            Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
            Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
            Mondelinge tussenkomsten

            Bart Vermaercke (raadslid)

            Regelgeving

            Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, en in het bijzonder artikel 177.

            Bijlagen

            Het kwartaalrapport van de Stad Deinze per 31 december 2021.

            De kastoestand en rekeninguittreksels per 31 december 2021.

            De standopgaven van het exploitatiebudget per 31 december 2021.

            De geboekte investeringsuitgaven en -ontvangsten per 31 december 2021.

            Het overzicht van de openstaande lokale belastingkohieren en hun saldo's en de dashboards van de lokale kohieren op 31 december 2021.

            De statuslijsten van de subsidies op 31 december 2021.

            De beschrijving van de financiële risico's van de stad en OCMW Deinze.

            Motivering

            Artikel 177 van het decreet lokaal bestuur bepaalt dat de financieel directeur in volle onafhankelijkheid rapporteert aan de gemeenteraad, aan de raad voor maatschappelijk welzijn, aan het college van burgemeester en schepenen, aan het vast bureau en aan de algemeen directeur over de thesaurietoestand, de liquiditeitsprognose, de beheerscontrole, de evolutie van de budgetten en de financiële risico's.

            Besluit

            Artikel 1
            De gemeenteraad neemt kennis van het kwartaalrapport van de Stad Deinze per 31 december 2021.

            Artikel 2
            Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst op de webtoepassing van de stad (artikel 285 § 2, 1° en § 3 en artikel 287 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

      • Inkomsten

        • Retributies

          • Retributiereglement dranken en versnaperingen stad - aanpassing

            Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
            Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
            Regelgeving

            De gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994, artikel 173.

            Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 2de lid, 14°, over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

            Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

            Bijlagen

            Het gemeenteraadsbesluit van 19 december 2019 over de goedkeuring van het retributiereglement van de dranken en versnaperingen stad.

            Lijsten met oude en nieuwe tarieven dranken stad.

            Motivering

            Naar aanleiding van de recente gunning van het contract leveringen dranken 2022-2025 zijn de tarieven voor de dranken opgenomen in de retributies dranken vergeleken met de nieuwe gegunde prijzen. Rekening houdend met de nieuwe prijzen zijn de prijsstijgingen van de dranken doorgerekend.

            De oude tarieven lagen vast sinds 1 januari 2020 en werden niet geïndexeerd. Bijgevolg werden ten gevolge van de prijsstijgingen van de dranken (in het aankoopbestek was wel een indexering voorzien) een aantal artikels met verlies verkocht. De nieuwe tarieven zijn in die zin berekend dat prijsstijgingen van de drankenleverancier tot 31 december 2025 zullen passen binnen de nieuwe tarieven en verkopen met verlies zullen vermeden worden.

            Op basis van een benchmarking zijn de dranktarieven met bediening bepaald. Hierbij is rekening gehouden met de marktconformiteit : het stadsbestuur mag niet in concurrentie gaan met andere cafés in de buurt, tenzij daar een grondige verklaring voor is. Er is hierbij ook rekening gehouden met de doelgroepen (jeugd, senioren, ...). Om deze reden zijn de tarieven voor stad, Palaestra, Jeugdhuis Brieljant en WZC Karel Picqué en LDC Zeventiendorpen verschillend. Ook de tarieven van de versnaperingen herbekeken en daar waar aangewezen aangepast.

            De nieuwe tarieven voor de dranken en versnaperingen zullen ingaan vanaf 1 april 2022 en gelden tot 31 december 2025.

            Financiële impact

            De ontvangsten van deze beslissing zal geboekt worden op:

             meerjarenplan 20-25

             Exploitatie

             jaar

             2022-2025

             beleidsitem

             011900 - Overige algemene diensten
             071000 - KP DEIFEE - Feesten en Plechtigheden

             algemene rekening

             700000 - opbrengsten diverse verkoop

             actie

             geen

             krediet

             toereikend

            Reglementen

            Periode

            Artikel 1
            Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025 een retributie geheven op de verkoop van dranken en versnaperingen, verkocht met bediening tijdens een evenement of in een cafetaria. Een aanpassing van dit retributiereglement wordt doorgevoerd met ingang van 1 april 2022 en eindigend op 31 december 2025.

            Hieronder volgt het aangepaste retributiereglement.

            Schuldenaar

            Artikel 2
            De retributie is verschuldigd door de aankoper van de drank tijdens de evenementen of in een cafetaria.

            Tarieven

            Artikel 3
            De retributie wordt als volgt vastgesteld:

            §1 prijslijst dranken en versnaperingen met bediening tijdens een stedelijk evenement of in een cafetaria

            BIEREN  
            BOCKOR BLAUW € 2,50
            BUYSSE LUCIEN BLOND/BRUIN € 3,50
            CARLSBERG € 2,50
            DUVEL € 3,50
            LINDEMANS FRAMBOOS € 2,50
            GUEUZE BELLE VUE € 2,50
            GRIMBERGEN BLOND € 3,50
            HOEGAARDEN € 2,50
            HOEGAARDEN CITROEN  € 2,50
            HOEGAARDEN ROSE € 2,50
            KASTEEL BLOND € 3,50
            KRIEK PREMIUM ST LOUIS € 2,50
            LEFFE BLOND/BRUIN € 3,50
            LEFFE 9% € 3,50
            MAEGHT VAN GOTTEM € 3,50
            OMER € 3,50
            ORVAL € 3,50
            BASS PALE ALE € 2,50
            PALM € 2,50
            JUPILER € 2,50
            JUPILER 0,0% € 2,50
            POTTELOEREKE € 3,50
            RODENBACH  € 2,50
            SINT CANARUS € 3,50
            VEDETT € 3,00
            WESTMALLE DOUBLE € 3,50
            WESTMALLE TRIPLE  € 4,00
            FRISDRANKEN  
            AQUARIUS or/le/gr/rp PET 50 CL € 3,00
            COCA-COLA € 2,50
            COCA-COLA LIGHT € 2,50
            COCA-COLA ZERO  € 2,50
            AA DRINK ORANGE/CRANBERRY PET 33 CL € 2,50
            FANTA ORANGE € 2,50
            FANTA LEMON € 2,50
            LIMONADE ORANGE GINSTBERG SLANK € 2,50
            GINI € 2,50
            ICE TEA  € 2,50
            OASIS ORANGE/TROPICAL PET 25 CL € 2,50
            SCHWEPPES AGRUM  € 2,50
            SCHWEPPES TONIC € 2,50
            SPRITE € 2,50
            FRUITSAPPEN  
            LOOZA DIVERSE SMAKEN € 2,50
            WATERS  
            STRAAL SPUITWATER FLES  € 6,00
            STRAAL SPUITWATER € 2,50
            STRAAL PLAT WATER 1 FLES € 6,00
            STRAAL PLAT WATER € 2,50
            APERITIEVEN, EA …  
            DRY SHERRY OSBORNE 15% € 3,00
            FILIERS FRUITJENEVERS DIV. SMAKEN € 3,50
            FILLIERS GRAANJENEVER 30% € 3,50
            FILLIERS KOFFIE 17%  € 4,50
            FILLIERS VANILLE/CHOCOLADE € 3,50
            MARTINI ROOD/WIT 15% € 4,00
            PORTO OLD ROOD/WIT 19% € 3,00
            CAVA, WIJNEN EA ....  
            CAVA 20 CL FLES € 6,00
            CAVA 75 CL FLES € 20,00
            CAVA GLAS € 4,00
            OXFAM RODE WIJN GLAS € 4,00
            OXFAM WITTE WIJN GLAS € 4,00
            OXFAM ROSE WIJN GLAS € 4,00
            OXFAM RODE WIJN FLES € 20,00
            OXFAM WITTE WIJN FLES € 20,00
            OXFAM ROSE WIJN FLES € 20,00
            RODE WIJN GLAS € 4,00
            WITTE WIJN GLAS € 4,00
            ROSE WIJN GLAS € 4,00
            RODE WIJN FLES € 20,00
            WITTE WIJN FLES € 20,00
            ROSE WIJN FLES € 20,00
            KOFFIE-THEE  
            THEE DIVERSE SMAKEN € 2,30
            KOFFIE EXPRESSO € 2,30
            KOFFIE DECA € 2,30
            CAPPUCINNO € 2,50
            SNACKS  
            SUIKERWAFEL € 1,50
            CHIPS DIVERSE SMAKEN € 1,80
            BIFI WORST € 1,80
            ZWAN WORST € 1,80
            CHOCOLADE ASSORTIMENT € 2,00
            SOEPJE € 2,50
            KOUDE CHOCOMELK € 2,50
            FRISTI € 2,50
            POTJE ADVOCAAT € 3,50
            WARME CHOCOMELK € 2,60
            WARME CHOCOMELK MET SLAGROOM € 2,80
            HOT DOG € 3,50
            CROCQUE UIT HET VUISTJE € 3,50
            KINDERIJSJE € 3,00
            PIZZA BAGUETTE € 3,50
            CIABATTINO € 3,50
            WARME WIJN € 4,00
            PORTIE KAAS € 4,00
            PORTIE SALAMI € 4,00
            PORTIE MIXID € 4,00
            DAME BLANCH € 4,50
            COUPE BRESILIENNE € 4,50
            PANNENKOEK (2) + KOFIE/FRISDRANK € 4,70
            PANNENKOEK (2) + ROOMIJS + KOFFIE € 5,40
            COUPE ADVOCAAT € 5,50

            Wat betreft de fairtrade varianten worden dezelfde verkoopprijzen gehanteerd.

            § 2 de retributie voor verkoop van producten uit koffieautomaten wordt vastgesteld op 1 euro.

            Wijze van betaling

            Artikel 6
            De retributie moet contant betaald worden bij aankoop van de dranken of versnaperingen. Een kwitantie wordt afgeleverd. Indien de retributie niet contant betaald wordt, wordt aan de retributieplichtige een factuur met het verschuldigde bedrag toegezonden. Het verschuldigde bedrag wordt betaald binnen dertig dagen vanaf de verzending van de factuur

            Maatregelen bij weigering van betaling

            Artikel 7
            Bij weigering of nalatigheid om de retributie te betalen, geschiedt de invordering volgens de regels van de burgerlijke rechtspleging voor het betwiste gedeelte.

            Voor het niet-betwiste gedeelte van de niet-fiscale vorderingen geschiedt de invordering overeenkomstig artikel 177 van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur.

            Publieke stemming
            Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
            Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
            Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
            Besluit

            Artikel 1
            De aanpassing van het retributiereglement op dranken en versnaperingen stad, verkocht met bediening tijdens een evenement of in een cafetaria, wordt goedgekeurd met ingang van 1 april 2022 en eindigend op 31 december 2025.

            Artikel 2
            Een kopie van dit besluit wordt aan de financieel directeur bezorgd en aan de betrokken dienst belast met de toepassing van dit reglement.

            Artikel 3
            Dit besluit en de inhoud ervan wordt bekendgemaakt op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 286 § 1 en artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

      • Kerkfabrieken

        • Kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree - goedkeuring wijziging meerjarenplan 2020-2025 voor het jaar 2022

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Mondelinge tussenkomsten

          Jan Pauwels, Matthias Neirynck, Annie Mervillie (raadsleden), Marleen Vanlerberghe (schepen)

          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 41 tot en met 44.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten.

          Bijlagen

          De wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 voor het jaar 2022 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree, bestaande uit een financiële nota en een strategische nota.

          Het gunstig advies van het erkend representatief orgaan van 2 februari 2022.

          Adviezen
          Motivering

          De kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree diende bij het centraal kerkbestuur een wijziging van haar meerjarenplan 2020-2025 voor het jaar 2022 in die werd goedgekeurd door de kerkraad op 25 januari 2022. Op 1 februari 2022 diende het centraal kerkbestuur deze wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree in bij de stad.

          Het erkend representatief orgaan verleende op 2 februari 2022 gunstig advies bij deze wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree.

          De meerjarenplanwijziging is noodzakelijk omdat de investeringsuitgaven en -ontvangsten wijzigen. Het niet gebruikte investeringskrediet van 2020 werd overgedragen naar 2021 (19.313,26 euro), maar daarnaast is een verhoging van de investeringstoelage aangevraagd van 30.000,00 euro voor de uitvoering van meerwerken aan de noodzakelijke en dringende herstellingswerken aan de Sint-Radegundiskerk van Merendree.

          Na deze wijziging komt de investeringstoelage neer op 49.313,26 euro.

          De cijfers van de exploitatie blijven ongewijzigd.

          De gemeenteraad wordt gevraagd om de wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 voor het jaar 2022 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree goed te keuren.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt onder de visumplicht. Het krediet om deze beslissing uit te voeren is voorzien op:

          meerjarenplan 2020-2025      

          investering

          jaar

          2022

          investeringsenveloppe

          IP007 - overig beleid

          beleidsdoelstelling

          D10 - verstrekken toelagen

          actieplan

          AP026 - buitengewone toelagen

          actie

          18021 - buitengewone toelage kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree

          subproject

          18021/01 - buitengewone toelage kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree

          beleidsitem

          079000 - erediensten

          algemene rekening

          664500 - toegestane investeringssubsidies - erediensten

          krediet 2022

          19.313,26 euro. De verhoging van 30.000,00 euro zal worden opgenomen in de  eerstvolgende meerjarenplanwijziging

          Adviezen
          • Gunstig visum 2022/75 van Sabine Vermeersch van 07 maart 2022

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 20 stemmen voor, 11 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De wijziging van het meerjarenplan 2020-2025 voor het jaar 2022 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree wordt goedgekeurd.

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokale besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 43 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree - aktename budgetwijziging 2022

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 48 tot en met 50.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten.

          Bijlagen

          De budgetwijziging 2022 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree, bestaande uit een financiële nota en een beleidsnota.

          Het gunstig advies van het erkend representatief orgaan van 2 februari 2022.

          Motivering

          De kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree diende bij het centraal kerkbestuur een budgetwijziging 2022 in die werd goedgekeurd door de kerkraad op 25 januari 2022. Het erkend representatief orgaan verleende op 2 februari 2022 gunstig advies bij deze budgetwijziging 2022 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree. Op 24 februari 2022 diende het centraal kerkbestuur de budgetwijziging 2022 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree in bij het stadsbestuur.

          Een meerjarenplanwijziging werd reeds goedgekeurd en was noodzakelijk omdat de investeringsuitgaven en -ontvangsten stijgen voor meerwerken bij de uitvoering van noodzakelijke en dringende herstellingswerken aan de Sint-Radegundiskerk. De investeringstoelage van de stad wordt hierdoor met 30.000,00 euro opgetrokken. Na deze meerjarenplanwijziging moet ook een budgetwijziging worden doorgevoerd om de gewijzigde cijfers in het budget 2022 over te nemen.

          Via de budgetwijziging werd ook het niet gebruikte investeringskrediet van 2021 overgedragen naar 2022 (19.313,26 euro). Er was in het oorspronkelijk budget 2022 nog geen investeringstoelage gevraagd, waardoor de gemeentelijke investeringstoelage 49.313,26 euro bedraagt.

          De cijfers van de exploitatie blijven ongewijzigd.

          De gewijzigde investeringstoelage past binnen het gewijzigde meerjarenplan 2020-2025 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree.

          Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om akte te nemen van de budgetwijziging 2022 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht (visum werd gegeven bij goedkeuring wijziging meerjarenplan). Het krediet om deze beslissing uit te voeren is voorzien op:

          meerjarenplan 2020-2025      

          investering

          jaar

          2022

          investeringsenveloppe

          IP007 - overig beleid

          beleidsdoelstelling

          D10 - verstrekken toelagen

          actieplan

          AP026 - buitengewone toelagen

          actie

          18021 - buitengewone toelage kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree

          subproject

          18021/01 - buitengewone toelage kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree

          beleidsitem

          079000 - erediensten

          algemene rekening

          664500 - toegestane investeringssubsidies - erediensten

          krediet 2022

          19.313,26 euro. De verhoging van 30.000,00 euro zal worden opgenomen in de  eerstvolgende meerjarenplanwijziging

          Besluit

          Artikel 1
          Er wordt akte genomen van de budgetwijziging 2022 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree.

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokale besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 49 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Deinze - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Deinze met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 27 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Deinze.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Deinze wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 18.156,72 96.785,37 -78.628,65 35.068,57 73.231,92 29.671,84 29.671,84  
          INVEST. 74.565,40 74.565,40 0,00 0,00   0,00   74.565,40

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Deinze, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan Bachte-Maria-Leerne - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan Bachte-Maria-Leerne met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 17 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan Bachte-Maria-Leerne.

          Opmerking : een kopie van het uittreksel van de patrimoniumrekening BE98 0910 1267 4693 toestand 31-12-2021 met saldo 3.286,12 euro is niet als bijlage bij de jaarrekening gevoegd.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan Bachte-Maria-Leerne wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 403,96 18.302,49 -17.898,53 6.770,28 16.405,72 5.277,47 5.277,47  
          INVEST. 1.661,15 1.661,15 0,00 0,00   0,00   1.661,15

          Opmerking : een kopie van het uittreksel van de patrimoniumrekening BE98 0910 1267 4693 toestand 31-12-2021 met saldo 3.286,12 euro is niet als bijlage bij de jaarrekening gevoegd.

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan Bachte-Maria-Leerne, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Agnes Wontergem - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Agnes Wontergem met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 27 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Agnes Wontergem.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Agnes Wontergem wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 1.476,49 7.248,73 -5.772,24 9.994,68 5.738,36 9.960,80 9.960,80  
          INVEST. 2.995,84 2.995,84 0,00 0,00   0,00   2.995,84

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Agnes Wontergem, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Amandus en Job Astene - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Amandus en Job Astene met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 25 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Amandus en Job Astene.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Amandus en Job Astene wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 10.364,76 36.584,44 -26.219,68 23.553,93 19.532,27 16.866,52 16.866,52  
          INVEST. 0,00 0,00 0,00 0,00   0,00   0,00

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Amandus en Job Astene, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 26 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren.

          Opmerking : een kopie van het uittreksel van de patrimoniumrekeningen Belfius Bank op 10 jaar (6 beleggingen op effectenrekening 056-1699178-17) toestand 31-12-2021 met een totaal saldo van 479.709,00 euro is niet als bijlage bij de jaarrekening gevoegd.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 3.131,20 6.832,50 -3.701,30 4.031,05 4.919,43 5.249,18 5.249,18  
          INVEST. 0,00 0,00 0,00 0,00   0,00   0,00

          Opmerking : een kopie van het uittreksel van de patrimoniumrekeningen Belfius Bank op 10 jaar (6 beleggingen op effectenrekening 056-1699178-17) toestand 31-12-2021 met een totaal saldo van 479.709,00 euro is niet als bijlage bij de jaarrekening gevoegd.

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Bartholomeus Vinkt - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Bartholomeus Vinkt met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 21 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Bartholomeus Vinkt.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Bartholomeus Vinkt wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 27.979,18 15.489,42 12.489,76 42.965,56 4.924,88 60.380,20 60.380,20  
          INVEST. 0,00 0,00 0,00 0,00   0,00   0,00

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Bartholomeus Vinkt, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Blasius en Sint-Margriet Landegem - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Blasius en Sint-Margriet Landegem met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 26 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Blasius en Sint-Margriet Landegem.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Blasius en Sint-Margriet Landegem wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 10.639,85 30.151,69 -19.511,84 18.575,98 19.840,72 18.904,86 18.904,86  
          INVEST. 7.120,85 7.120,85 0,00 0,00   0,00   7.120,85

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Blasius en Sint-Margriet Landegem, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Eligius Vosselare - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Eligius Vosselare met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 18 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Eligius Vosselare.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Eligius Vosselare wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 629,37 15.153,86 -14.524,49 41.151,88 14.957,34 41.584,73 41.584,73  
          INVEST. 0,00 0,00 0,00 0,00   0,00   0,00

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Eligius Vosselare, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Jan Baptist Grammene - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Jan Baptist Grammene met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 3 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Jan Baptist Grammene.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Jan Baptist Grammene wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 2.031,28 9.890,10 -7.858,82 8.981,51 11.301,36 12.424,05 12.424,05  
          INVEST. 0,00 0,00 0,00 0,00   0,00   0,00

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Jan Baptist Grammene, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Martinus en Sint-Antonius Abt Petegem - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Martinus en Sint-Antonius Abt Petegem met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 24 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Martinus en Sint-Antonius Abt Petegem.

          Opmerking : in de kolom budget 2021 in de details jaarrekening, komen de cijfers van het budget voor de exploitatie-uitgaven niet overeen met de cijfers van het goedgekeurde budget (in totaal 256,00 euro minder opgenomen in het cijfer vermeld in de kolom 2021 in de jaarrekening 2021).

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Martinus en Sint-Antonius Abt Petegem wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 53.629,63 71.880,08 -18.250,45 10.388,38 9.058,55 1.196,48 1.196,82  
          INVEST. 0,00 0,00 0,00 0,34   0,34   0,00

          Opmerking : in de kolom budget 2021 in de details jaarrekening, komen de cijfers van het budget voor de exploitatie-uitgaven niet overeen met de cijfers van het goedgekeurde budget (in totaal 256,00 euro minder opgenomen in het cijfer vermeld in de kolom 2021 in de jaarrekening 2021).

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Martinus en Sint-Antonius Abt Petegem, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Martinus en Sint-Eutropius Gottem - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Martinus en Sint-Eutropius Gottem met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 13 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Martinus en Sint-Eutropius Gottem.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Martinus en Sint-Eutropius Gottem wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 4.801,11 8.245,79 -3.444,68 9.517,26 3.710,89 9.783,47 9.783,47  
          INVEST. 0,00 0,00 0,00 0,00   0,00   0,00

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Martinus en Sint-Eutropius Gottem, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Martinus Sint-Martens-Leerne - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Martinus Sint-Martens-Leerne met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 18 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Martinus Sint-Martens-Leerne.

          Opmerking : een kopie van het uittreksel toestand 31 december 2021 van de rekening toelagen en leningsgelden BE67 0910 0126 6887 met saldo 890,78 euro is niet als bijlage bij de jaarrekening gevoegd.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Martinus Sint-Martens-Leerne wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 19.996,62 28.663,63 -8.667,01 7.941,38 5.623,62 4.897,99 4.897 99  
          INVEST. 0,00 0,00 0,00 0,00   0,00   0,00

          Opmerking : een kopie van het uittreksel toestand 31 december 2021 van de rekening toelagen en leningsgelden BE67 0910 0126 6887 met saldo 890,78 euro is niet als bijlage bij de jaarrekening gevoegd.

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Martinus Sint-Martens-Leerne, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Mauritius en Gezellen Nevele - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Mauritius en Gezellen Nevele met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 21 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Mauritius en Gezellen Nevele.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Mauritius en Gezellen Nevele wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 13.618,24 29.811,80 -16.193,56 59.867,85 19.794,29 63.468,58 63.468,58  
          INVEST. 44.204,02 44.204,02 0,00 0,00   0,00   24.204,02

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Mauritius en Gezellen Nevele, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Niklaas Meigem - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Niklaas Meigem met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 25 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Niklaas Meigem.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Niklaas Meigem wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 1.108,49 10.207,29 -9.098,80 13.452,39 7.243,64 11.597,23 11.597,23  
          INVEST. 0,00 1.239,00 -1.239,00 1.239,00   0,00   0,00

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Niklaas Meigem, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Paulus Petegem - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Paulus Petegem met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 27 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Paulus Petegem.

          Opmerking : de jaarrekening 2021 werd eveneens als eindrekening van de ontslagnemende penningmeester opgemaakt, met als afsluitdatum 31 december 2021. De nieuwe penningmeester zal volgens de notulen van de kerkfabriek Sint-Paulus Petegem pas worden aangesteld in de kerkraad van 10 maart 2022. Tot die datum blijft de ontslagnemende penningmeester in functie. Pas na de verkiezing van de nieuwe penningmeester, zal de ontslagnemende penningmeester een afzonderlijke eindrekening moeten opmaken. De ingediende jaarrekening 2021 kan hiervoor niet dienen.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Paulus Petegem wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 3.108,53 43.417,92 -40.309,39 6.245,65 39.385,12 5.321,38 5.321,38  
          INVEST. 16.032,58 16.032,58 0,00 0,00   0,00   16.032,58

          Opmerking : de jaarrekening 2021 werd eveneens als eindrekening van de ontslagnemende penningmeester opgemaakt, met als afsluitdatum 31 december 2021. De nieuwe penningmeester zal volgens de notulen van de kerkfabriek Sint-Paulus Petegem pas worden aangesteld in de kerkraad van 10 maart 2022. Tot die datum blijft de ontslagnemende penningmeester in functie. Pas na de verkiezing van de nieuwe penningmeester, zal de ontslagnemende penningmeester een afzonderlijke eindrekening moeten opmaken. De ingediende jaarrekening 2021 kan hiervoor niet dienen.

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Paulus Petegem, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Petrus en Sint-Paulus Bachte - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Petrus en Sint-Paulus Bachte met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 25 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Petrus en Sint-Paulus Bachte.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Petrus en Sint-Paulus Bachte wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 2.572,33 14.170,14 -11.597,81 15.320,98 8.272,41 11.995,58 12.708,25  
          INVEST. 138.134,16 139.630,98 -1.496,82 2.209,42   712,67   44.219,88

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Petrus en Sint-Paulus Bachte, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Petrus en Sint-Paulus Hansbeke - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Petrus en Sint-Paulus Hansbeke met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 26 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Petrus en Sint-Paulus Hansbeke.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Petrus en Sint-Paulus Hansbeke wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 47.154,41 33.756,17 13.398,24 55.972,31 0,00 69.370,55 69.370,55  
          INVEST. 4.997,30 4.997,30 0,00 0,00   0,00   4.997,30

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Petrus en Sint-Paulus Hansbeke, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 25 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 24.910,21 22.509,97 2.400,24 50.545,84 0,00 52.946,08 52.946,08  
          INVEST. 63.999,89 33.927,52 30.072,37 -30.072,37   0,00   24.201,20

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Radegundis Merendree, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

        • Kerkfabriek Sint-Laurentius Poesele - jaarrekening 2021 - advies

          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
          Regelgeving

          Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

          Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 54 en 55 over de jaarrekening.

          Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 betreffende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten, in het bijzonder de artikelen 39 tot en met 44 over de jaarrekening.

          Bijlagen

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Laurentius Poesele met de bijhorende bewijsstukken en toelichting, goedgekeurd door de kerkraad in zitting van 20 januari 2022.

          Motivering

          De jaarrekening 2021 van de kerkfabrieken van Deinze werden digitaal en gecoördineerd bezorgd door het Centraal Kerkbestuur op 24 februari 2022. De gemeenteraad geeft een gunstig advies bij de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Laurentius Poesele.

          Financiële impact

          Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële implicaties.

          Publieke stemming
          Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
          Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
          Onthouders: Annick Verstraete, Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
          Resultaat: Met 21 stemmen voor, 10 onthoudingen
          Besluit

          Artikel 1
          De jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Laurentius Poesele wordt als volgt gunstig geadviseerd:

          Expl./Inv. Ontvang-sten 2021 Uitgaven 2021 Saldo 2021 Over/tekort rekening 2020 Exploita-tietoelage 2021 Gecumu-leerd saldo jaar- rekening 2021 Kastoestand 2021 Investerings-toelage stad 2021
          EXPLOIT. 783,97 7.880,47 -7.096,50 9.337,09 10.638,19 12.878,78 12.878,78  
          INVEST. 768,00 768,00 0,00 0,00   0,00   0,00

          Artikel 2
          Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokalen besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 55 van het eredienstendecreet.

          Artikel 3
          Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Laurentius Poesele, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

          Artikel 4
          Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Aankoop

      • Wegenis- en rioleringswerken in de Krekelstraat - Goedkeuring eindafrekening

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Mondelinge tussenkomsten

        Matthias Neirynck (raadslid), Johan Cornelis (schepen)

        Regelgeving

        Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.

        Het Bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.

        De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

        De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 36.

        Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.

        Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.

        Bijlagen

        Het uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad van 20 december 2018.

        het uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2020.

        Adviezen
        Motivering

        De gemeenteraad verleende in de zitting van 20 december 2018 goedkeuring aan de lastvoorwaarden, de raming en de plaatsingsprocedure van de opdracht “Wegenis- en rioleringswerken in de Krekelstraat”, met name de openbare procedure.

        Het college van burgemeester en schepenen verleende in de zitting van 28 januari 2020 goedkeuring aan de gunning van deze opdracht aan de firma Wegenbouw Ivan Vuylsteke bvba, Steenovenstraat 98 te 8760 Meulebeke, tegen een totaalbedrag van 2.285.477,10 euro excl. btw of 2.406.459,12 euro incl. 21% btw. Het stadsaandeel bedraagt 576.104,86 euro excl. btw of 697.086,88 euro incl. 21% btw, het deel ten laste van Farys bedraagt 1.709.372,24 euro excl. btw.

        De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2018/017 - TED - Krekelstraat - 2.

        De Aankoopdienst stelde de eindafrekening op, waaruit blijkt dat het eindbedrag van de werken 2.666.363,02 euro excl. btw of 3.226.299,26 euro incl. 21% btw bedraagt. Deze eindafrekening is als volgt gedetailleerd:

         

         

        Bedrag excl. btw

        Raming

         

        2.842.975,20

        Gunningsbedrag

         

        2.285.477,10

        Bestelbedrag (Aandeel Stad)

         

        576.104,86

        Bestelbedrag (Aandeel Farys)

        +

        1.709.372,24

        Reeds uitgevoerd

        =

        € 2.595.518,52

        Prijsherzieningen

        +

        € 70.844,50

        Totaal excl. btw

        =

        € 2.666.363,02

        Btw

        +

        € 559.936,24

        TOTAAL

        =

        € 3.226.299,26

        Door onvoorziene omstandigheden bracht dit bepaalde meerwerken, ten laste van Stad Deinze, met zich mee ten bedrage van 182.673,07 euro excl. btw of 221.034,41 euro incl. 21% btw.

        Volgende meerwerken werden uitgevoerd:

        Dienstweg
        De aanleg van een dienstweg was gewenst, dit heeft de bewoners van huisnummers 21-39 toegang tot de garages achter de woningen. Om deze dienstweg te realiseren was de afbraak van de woningen 17 en 19 nodig, deze afbraak werd apart aanbesteed. Het gevolg van deze afbraak was dat er een nieuwe deelmuur gemetst moest worden. Aan deze dienstweg werd er ook een afsluiting voorzien. De realisatie van de dienstweg bracht ook extra opkuiswerk met zich mee.

        Teerhoudend asfalt
        Bij de opbraak van de bestaande asfalt in de Krekelstraat werd er ook op verschillende plaatsen teerhoudend asfalt opgemerkt, om deze afvoer mogelijk te maken werden er extra kosten aangerekend.

        Prijsherziening
        Door de voorbije corona crisis werd een groot bedrag aan prijsherzieningen aangerekend op de ontvangen facturen.

        De werken en meerwerken werden goed uitgevoerd en dienst Omgeving verleent een gunstig advies voor deze eindafrekening.

        Financiële impact

        De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2022 op budgetcode IP007/19069/01/224007/020000/19069/AP009 van Stad Deinze.

        Adviezen
        • Gunstig visum 2022/78 van Sabine Vermeersch van 07 maart 2022

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        Goedkeuring wordt verleend aan de eindafrekening voor de opdracht “Wegenis- en rioleringswerken in de Krekelstraat”, opgesteld door de Aankoopdienst, waaruit blijkt dat de werken een eindtotaal bereikten van 2.666.363,02 euro excl. btw of 3.226.299,26 euro incl. 21% btw. Waarvan het aandeel voor Stad Deinze 758.777,91 euro excl. btw of 918.121,27 euro incl. 21% btw bedraagt.

        Artikel 2
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • GIS

      • Het aanduiden als Publieke Gracht van meerdere waterlopen op het grondgebied van Deinze die voorheen in het beheer van de Provincie zaten.

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen.

        Het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van diverse bepalingen uit de wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen van 7 mei 2021.

        Decreet van 18 juli 2003 betreffende het Integraal Waterbeleid, gecoördineerd op 15 juni 2018.

        Bijlagen

        Algemeen

        Het besluit van de Vlaamse regering die de Procedure voor Aanduiden van Publieke grachten bevat.

        Processen-verbaal van sluiting van de openbare onderzoeken gehouden te Deinze van 1 oktober 2021 t.e.m. 30 oktober 2021, waaruit blijkt dat er tijdens de periode van het openbaar onderzoek tegen bedoelde aanvraag bezwaren zijn gemaakt.

        Motiveringsnota die bij het Openbaar Onderzoek werd bijgevoegd.

        Het overleg tussen de stad Deinze en de dienst Integraal Waterbeleid van 5 maart 2021, waarin een consensus bereikt werd m.b.t. een voorstel tot het rangschikken en het ontnemen van de rangschikking van waterlopen op het grondgebied van Deinze.

        • Overzichtsplan van Waterlopen die van categorie wijzigen.
        • Plannen erfdienstbaarheid publieke grachten Deinze
        • Motivering van 29/07/2021 met de woordelijke omschrijving van de motivering en van de erfdienstbaarheid.

        Besluit van de deputatie betreffende het Rangschikken van Waterlopen van 3 februari 2022.

        Specifiek

        De bezwaren zijn in pdf-formaat toegevoegd (A_xx_BZ.pdf waarbij xx verwijst naar het Bezwaarnummer).

        Nieuwe Plannen van Publieke Grachten waarbij we op basis van de bezwaren een aanpassing doen.

        Motivering

        Algemeen

        Een goed waterbeleid voeren is essentieel voor de Stad Deinze en de Provincie. In het teken van een nieuwe wetgeving rond waterlopen en verder onderzoek, wensen we een aantal waterlopen in een andere categorie in te delen zodat deze efficiënter beheerd kunnen worden.

        In overleg met de Provincie werd een voorstel uitgewerkt waarbij werd nagegaan in welke mate de gerangschikte waterlopen nog voldeden aan de bepalingen in de Wet op de onbevaarbare waterlopen om gerangschikt te zijn en welke grachten voor rangschikking in aanmerking kwamen. Sinds de goedkeuring van het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van diverse bepalingen uit de wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen van 7 mei 2021 kan een gemeente ook publieke grachten aanduiden. Het onderzoek naar de wenselijkheid van aanduidingen van publieke grachten werd samen uitgevoerd met het onderzoek naar de aanpassingen van rangschikkingen van waterlopen, waardoor een geïntegreerde kaart met een voorstel tot aanpassingen kon worden opgemaakt. In het kader van transparantie voor de burger werd de geïntegreerde kaart ter voorbereiding van de beide beslissingen, nl. m.b.t. de waterlopen én de publieke grachten, in openbaar onderzoek gelegd.

        Er werden twee Openbare Onderzoeken gehouden van 1 tot 30 oktober 2021. Het betrof enerzijds het afschaffen of toevoegen (rangschikken) van Waterlopen door de Provincie, en anderzijds het aanduiden van Publieke grachten door de Stad Deinze. De PV’s voor sluiting zijn hier als bijlage bijgevoegd.

        Voor de waterlopen waarvoor de Provincie de rangschikking ontnomen heeft en voor de waterlopen die een rangschikking Categorie 2 krijgen heeft de deputatie de beslissing goedgekeurd in de zitting van 3 februari 2022. Dit besluit kan je in bijlage vinden met de naam ‘37972_Getekend_Beslissing_Machtiging_Deputatie.pdf’.

        De Gemeenteraad neemt zijn beslissing betreffende het aanduiden van Publieke grachten. De beslissing zal ter bekendmaking uitgehangen worden, en de eigenaars van aanpalende percelen zullen worden aangeschreven.

        Deze beslissing houdt in dat heel wat grachten terug in het beheer en onderhoud van de Stad Deinze komen. Er zal hier rekening mee moeten gehouden worden bij de budgetbesprekingen.

        Als een waterloop of een gracht van statuut verandert, heeft dit een impact op de rechten en plichten van de bewoners/aangelanden langs deze waterlopen (in zake erfdienstbaarheid en deponie).

        We kunnen de aanpassingen voor de waterlopen/grachten in 4 delen opsplitsen:

        1. Een eerste categorie zijn de waterlopen die voor de provincie niet meer in aanmerking komen voor het Provinciale beheer, maar dewelke wel van groot nut zijn voor de Deinse waterhuishouding. Hiervoor wordt hun de Categorie 2 ontnomen en worden ze aangeduidt als Publieke grachten. Voor deze grachten verandert er niets aan de erfdienstbaarheid met recht van doorgang en deponie; deze bedroeg 5 meter en zal in de toekomst ook 5 meter bedragen (tenzij anders vermeld). Stad Deinze staat in voor het beheer van de Publieke grachten.
        2. Een tweede categorie zijn de grachten die vroeger bekend stonden als privé grachten (maar dewelke wel een noodzakelijke waarde hebben voor een goed waterbeleid) die we willen aanduiden als Publieke grachten. Die rangschikking als publieke gracht heeft het gevolg dat er een erfdienstbaarheid van 5 meter (tenzij anders vermeld) wordt gevestigd met recht van doorgang en deponie. Stad Deinze staat in voor het beheer van de Publieke grachten.
        3. Een derde categorie zijn de waterlopen die voor de provincie niet meer in aanmerking komen voor het Provinciale beheer, en niet van groot nut zijn voor de Deinse waterhuishouding. Hiervoor wordt hun de Categorie 2 ontnomen, en worden ze Privé grachten. De erfdienstbaarheid vervalt, en het beheer komt in handen van de aangelanden. Het is de bedoeling dat de aangelanden die grachten als een goede huisvader beheren. De beslissing om deze waterlopen hun categorie te ontnemen werd reeds genomen door de Deputatie. Deze worden verder niet behandeld in deze beslissing. Zie Besluit van de Deputatie betreffende het Rangschikken van Waterlopen.
        4. Een vierde categorie zijn drie korte stukjes ingebuisde waterloop die de Provincie opneemt in hun beheer. De beslissing om het beheer van deze waterlopen over te nemen werd reeds genomen door de Deputatie. Deze worden verder niet behandeld in deze beslissing. Zie Besluit van de Deputatie betreffende het Rangschikken van Waterlopen.

        In deze Gemeenteraadsbeslissing behandelen we de Waterlopen die de Provincie afschaft, en de Stad Deinze aanduidt als Publieke grachten.

        Specifiek Per waterloop

        Per gracht wordt de erfdienstbaarheid woordelijk omschreven. Als er bezwaren zijn, volgen die daaronder, met het verweer van de Stad Deinze in cursieve tekst.

        • Deel van de waterloop O240e, de Pastorshoekbeek, wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald de eerste 261m, dit omwille van buffering van RWA water in het toekomstige rioleringsproject Lagestraat-Damstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel1.pdf – Plan 1)
        • Deel van de waterloop O310e wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald de eerste 80m, dit omwille van afvoering oppervlaktewater zone Hammestraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel1.pdf – Plan 12)
        • Deel van de waterloop O463, de Kozijnbeek, wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald de eerste 20m, dit omwille van afvoering oppervlaktewater zone Kleine Heirenthoek.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel1.pdf – Plan 16)
        • Deel van de waterloop O464 wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald het gedeelte tussen de Grote Heirenthoek en de waterloop BV55, dit omwille van afvoering van het water van het rioleringsstelsel in de Grote Heirenthoek en Maalderijstraat
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel1.pdf – Plan 17)
        • Waterloop O470a wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Nieuwe Kerkstraat en Kerrebroek.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 21)
          • BEZWAAR 20:
            • Is er een vergoeding voorzien?
              • Er wijzigt niets aan de erfdienstbaarheid, en er is geen vergoeding voorzien.
            • Is het mogelijk om een bijkomende waterweg uitmondend in de waterloop O488 als Publieke gracht aan te duiden?
              • In het kader van dit onderzoek kunnen we deze niet opnemen, maar deze zal later apart bekeken worden.
        • Waterloop O470AB wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Beekkant.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 22)

        • Waterloop O470b wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Nieuwe Kerkstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 23)

        • Waterloop O470c wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Nieuwe Kerkstraat en Kerrebroek.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 24)

        • Waterloop O470e wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Spoelstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 25)

          • BEZWAAR 22 en 32:
            • Er is op het terrein geen gracht aanwezig en er is bezwaar tegen het aanleggen van een gracht.
              • De Gracht is niet aanwezig op kaarten, en op het terrein. Aangezien er baangrachten lopen aan de straat Poelare, kunnen we afzien van het voorstel tot aanduiden van Publieke gracht.
        • Waterloop O470f wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Spoelstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 26)

        • Waterloop O470p wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Vaarzeelstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 27)

        • Deel van waterloop O471c wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald de eerste 65m, dit omwille van afvoeren RWA Beentjesstraat en Paul Leytenstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 28)

          • BEZWAAR 30:
            • Bezwaar tegen erfdienstbaarheid van 5 meter.
              • Aangezien het over een ingebuisde gracht gaat volstaat de Erfdienstbaarheid van 2,5 meter. Ter hoogte van de woning beperkt de erfdienstbaarheid aan de rechterzijde zich tot de oprit, aan de linkerzijde wordt de perceels grens gevolgd. Voorbij de woning is de erfdienstbaarheid 2,5 meter.
          • BEZWAAR 33:
            • Bezwaar tegen erfdienstbaarheid voor ingebuisde gracht.
              • Aangezien het over een ingebuisde gracht gaat volstaat de Erfdienstbaarheid van 2,5 meter. Ter hoogte van de woning beperkt de erfdienstbaarheid aan de rechterzijde zich tot de oprit, aan de linkerzijde wordt de perceels grens gevolgd. Voorbij de woning is de erfdienstbaarheid 2,5 meter.
          • AANGEPAST PLAN
            • Deel van waterloop O471c wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald de eerste 65m, dit omwille van afvoeren RWA Beentjesstraat en Paul Leytenstraat.
              Vanaf de linkerstraatzijde (0 meter) tot 13 meter wordt er erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 2,5 meter langs beide zijden vastgelegd. Van 13 meter tot 22 meter wordt er erfdienstbaarheid van doorgang vastgelegd. Vanaf 22 meter tot 65 meter wordt er erfdienstbaarheid van doorgang van 2,5 meter langs beide zijden vastgelegd.
              O471c_Plan_nieuw.pdf
        • Deel van waterloop O485, de Meerbeek, wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald het gedeelte tussen de Wildonkenstraat en Berg (inclusief inbuizing onder Berg), dit omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Wildonkenstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 29)

          • BEZWAAR 17:
            • De ruiming moet aan beide kanten van de gracht gebeuren ook al is het moeilijk aan één kant.
              • Met de gevestigde erdienstbaarheden aan beide zijden van de gracht (die we verder behouden) beogen we de mogelijkheid om de gracht langs beide kanten van de oevers te kunnen ruimen.
        • Waterloop O485a wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Vaart Links.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 30)

        • Waterloop O485c wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Wildonkenstraat en Kerrebroek.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 31)

          • BEZWAAR 17:
            • De ruiming moet aan beide kanten van de gracht gebeuren ook al is het moeilijk aan één kant.
              • Met de gevestigde erdienstbaarheden aan beide zijden van de gracht (die we verder behouden) beogen we de mogelijkheid om de gracht langs beide kanten van de oevers te kunnen ruimen. 
        • Waterloop O488a wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Vaart Linkeroever.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 32)

        • Deel van waterloop O488b wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald het gedeelte tussen de Pastoriestraat en waterloop O488, dit omwille van het afvoeren van RWA Pastoriestraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze.pdf – Plan 33)

          • BEZWAAR 6:
            • De bezwaarindiener wenst bevestiging dat de overwelving van de gracht niet wordt opengemaakt.
              • We bevestigen dat er voorlopig niets wijzigt aan de overwelving.
        • Deel van waterloop O488c wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald het gedeelte tussen de Pastoriestraat en waterloop O488, dit omwille van het afvoeren van RWA Pastoriestraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 34)

        • Deel van waterloop O488d wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald het gedeelte tussen de Pijpekerrestraat (inclusief inbuizing) en Kruiswege, dit omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Pijpekerrestraat en Kruiswege.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 35)

        • Deel van de waterloop O488e, wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. Meer bepaald de eerste 115m, dit omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Heerdweg.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 36)

        • Waterloop O488i wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht.
          De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Wierookstraat.De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 37)

        • Waterloop O488l wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Meerskant.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 38)

        • Deel van de Waterloop O488o wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht, meer bepaald het gedeelte vanaf de Alfons Mervilliestraat tot en met de Meerskant (inclusief gedeelte baangracht langs Meerskant). De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Alfons Mervilliestraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel2.pdf – Plan 39)

          • BEZWAAR 2:
            • De bezwaarindiener heeft een probleem met de erfdienstbaarheid en wenst een nieuwe gracht.
              • Met het openbaar houden van grachten beogen wij ondermeer de afwatering van het openbaar domein. Aangezien het aangeduide stuk "nieuwe gracht" volledig tussen privé gronden ligt, kunnen wij hier niet op ingaan. Op middellange termijn wordt een oplossing gezocht voor de vuilwaterlozing van solitaire woningen in landelijk gebied (via een "individuele behandelingsinstallatie afvalwater").
        • Waterloop O488p wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Meerskant.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel3.pdf – Plan 40)

        • Waterloop O488s wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Wildonkenstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel3.pdf – Plan 41)

        • Waterloop O491d wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Lammekesstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel3.pdf – Plan 42)

        • Deel van de waterloop O491e wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht, meer bepaald de eerste 39meter. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van baangrachten langs de Tieltsesteenweg.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel3.pdf – Plan 43)

        • Waterloop O491f wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Houtbulkstraat. 
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel3.pdf – Plan 44)

          • BEZWAAR 19:
            • Een deel dan de gracht is niet aanwezig op het terrein.
              • het deel ten zuiden van de houtbulkstraat is inderdaad op het terrein niet aanwezig. We verleggen het punt van oorsprong van de waterloop O491f naar de kruising met de houtbulkstraat.
          • AANGEPAST PLAN
            • Waterloop O491f wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Houtbulkstraat. Het punt van oorsprong wordt verlegd naar de Houtbulkstraat omdat zuidelijk deel van de gracht niet bestaat. De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
              O491f_Plan_nieuw.pdf
        • Deel van de waterloop O739 wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht, meer bepaalde vanaf de Achtmeersstraat tot aan de te Parijsdreef. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Achtmeersstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel3.pdf – Plan 47)

          • BEZWAAR 3:
            • Bezwaarindiener heeft bezwaar tegen het niet mogen beplanten van de erfdienstbaarheidszone.
              • De waterloop is al sinds 1968 geklasseerd, dus de erfdienstbaarheid is al sinds 1968 aanwezig. Aan de erfdienstbaarheid wordt niets gewijzigd.
        • Waterloop O755b wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Dhoye.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel3.pdf – Plan 54)

        • Deel van waterloop O758a wordt na het ontnemen van de rangschikking (3de categorie), aangeduid als publieke gracht Meer bepaald de eerste 10 meter, dit omwille van het toekomstig afvoeren van RWA Huttestraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel3.pdf – Plan 55)

        • Waterloop O761d1 wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van oppervlaktewater zone Kattesteertstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel3.pdf – Plan 57)

        • Deel van waterloop O766a wordt na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht Meer bepaald het gedeelte tussen Korte Keer en waterloop O766, dit omwille van het toekomstig afvoeren van oppervlaktewater zone Ongarijstraat.
          De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
          (Plan - Zie bijlage Overzicht_erfdienstbaarheid_publ_grachten_Deinze_deel3.pdf – Plan 58)

        • Voor de Waterlopen O470h en O470i wordt door de provincie hun rangschikking ontnomen en de waterlopen worden niet aangeduid als Publieke gracht

          • BEZWAAR 21, 34, 35, 38:
            • De bezwaarindieners vragen om deze waterloop die afgeschaft wordt door de Provincie toch door De Stad Deinze als Publieke gracht wordt aangeduid. Er zijn IBA's die afwateren in deze grachten. 
              • De waterlopen O470h en O470i worden toch aangeduid als Publieke grachten omdat er IBA's afwateren in deze grachten. Stad Deinze neemt het beheer op zich. Er wordt erfdienstbaarheid van 5 meter vast gelegd.
          • AANGEPAST PLAN
            • Waterloop O470h en O470i worden na het ontnemen van de rangschikking (2de categorie), aangeduid als publieke gracht. De aanduiding als publieke gracht wordt gedaan omwille van het afvoeren van water van de straat Poelare.
              De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.
              O470h-O470i_Plan_Nieuw.pdf
        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        De volgende waterlopen worden, na het ontnemen van de rangschikking door de Provincie, aangeduid als Publieke gracht:

        • Deel van de waterloop O240e - Coordinaten: Start (X 93244,9087 Y 190569,6811) - End (X 93095,8782 Y 190361,8636)
        • Deel van de waterloop O310e - Coordinaten: Start (X 91582,7572 Y 197962,1766) - End (X 91523,1169 Y 198141,4407)
        • Deel van de waterloop O463 - Coordinaten: Start (X 92924,0966 Y 195776,6255) - End (X 92943,3356 Y 195781,5002)
        • Deel van de waterloop O464 - Coordinaten: Start (X 93747,353 Y 194765,4724) - End (X 93963,183 Y 194722,59)
        • Waterloop O470a - Coordinaten: Start (X 91256,5703 Y 191119,2967) - End (X 91300,4861 Y 191348,0726)
        • Waterloop O470AB - Coordinaten: Start (X 87601,946 Y 190680,3284) - End (X 87828,3504 Y 190838,8518)
        • Waterloop O470b - Coordinaten: Start (X 90999,3983 Y 191144,7032) - End (X 90944,6481 Y 191251,682)
        • Waterloop O470c - Coordinaten: Start (X 90826,8906 Y 190555,2033) - End (X 90790,1674 Y 191289,9366)
        • Waterloop O470e - Coordinaten: Start (X 90433,3987 Y 191060,0936) - End (X 90227,0233 Y 191029,922)
        • Waterloop O470f - Coordinaten: Start (X 90399,7966 Y 190569,2812) - End (X 90318,3859 Y 190563,5181)
        • Waterloop O470p - Coordinaten: Start (X 88821,8162 Y 190829,4008) - End (X 88924,4901 Y 191042,7333)
        • Deel van waterloop O485 - Coordinaten: Start (X 90963,3279 Y 190037,2656) - End (X 91236,6984 Y 190368,7254)
        • Waterloop O485a - Coordinaten: Start (X 92425,4079 Y 191180,2919) - End (X 92281,5907 Y 190594,212)
        • Waterloop O485c - Coordinaten: Start (X 90674,2266 Y 190152,5936) - End (X 91017,4278 Y 190119,5631)
        • Waterloop O488a - Coordinaten: Start (X 92281,0679 Y 190072,953) - End (X 92274,8277 Y 190184,4794)
        • Deel van waterloop O488b - Coordinaten: Start (X 91364,1974 Y 189785,0821) - End (X 91352,8984 Y 189807,0003)
        • Deel van waterloop O488c - Coordinaten: Start (X 91091,2649 Y 189514,061) - End (X 91071,3517 Y 189522,1096)
        • Deel van waterloop O488d - Coordinaten: Start (X 89729,8359 Y 189710,907) - End (X 90196,5005 Y 189903,7017)
        • Deel van de waterloop O488e - Coordinaten: Start (X 90533,7814 Y 190117,4064) - End (X 90432,5253 Y 190074,5271)
        • Waterloop O488i - Coordinaten: Start (X 89912,0224 Y 189171,9149) - End (X 90399,0184 Y 189501,8083)
        • Waterloop O488l - Coordinaten: Start (X 91957,8173 Y 189042,4849) - End (X 92083,0345 Y 189196,2805)
        • Deel van de Waterloop O488o - Coordinaten: Start (X 90873,2308 Y 188803,0573) - End (X 91721,4707 Y 188662,3222)
        • Waterloop O488p - Coordinaten: Start (X 91893,0446 Y 188895,9689) - End (X 91952,3378 Y 188843,4869)
        • Waterloop O488s - Coordinaten: Start (X 90136,6639 Y 189510,4688) - End (X 90225,1719 Y 189395,9221)
        • Waterloop O491d - Coordinaten: Start (X 85950,6384 Y 187331,9941) - End (X 86238,5348 Y 187466,5287)
        • Deel van de waterloop O491e - Coordinaten: Start (X 85081,3463 Y 187040,3851) - End (X 85090,2819 Y 187078,2959)
        • Deel van de waterloop O739 - Coordinaten: Start (X 92442,4178 Y 184961,2198) - End (X 93001,7576 Y 184973,5467)
        • Waterloop O755b - Coordinaten: Start (X 89053,2663 Y 186499,4833) - End (X 89129,9696 Y 186285,3956)
        • Deel van waterloop O758a - Coordinaten: Start (X 86527,0936 Y 185865,7941) - End (X 86534,5616 Y 185872,9816)
        • Waterloop O761d1 - Coordinaten: Start (X 84211,9337 Y 185829,7532) - End (X 84965,5943 Y 186046,3918)
        • Deel van waterloop O766a - Coordinaten: Start (X 84877,728 Y 183342,567) - End (X 85104,7324 Y 183584,7298)

        Het beheer van deze waterlopen wordt overgenomen door de Stad Deinze.

        De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.

        Artikel 2
        De volgende waterloop wordt, na het ontnemen van de rangschikking door de Provincie, aangeduid als Publieke gracht. Rekening houdend met de gegronde bezwaren werden de erfdienstbaarheden aangepast.

        • Deel van waterloop O471c - Coordinaten: Start (X 90205,728 Y 192025,2124) - End (X 90269,3273 Y 192016,4263)

        Het beheer van deze waterloop wordt overgenomen door de Stad Deinze.

        Vanaf de linkerstraatzijde (0 meter) tot 13 meter wordt er erfdienstbaarheid van doorgang van 2,5 meter langs beide zijden vastgelegd. Van 13 meter tot 22 meter wordt er erfdienstbaarheid van doorgang vastgelegd op de oprit van het perceel met CAPAKEY 44056A0235/00D000. Vanaf 22 meter tot 65 meter wordt er erfdienstbaarheid van doorgang van 2,5 meter langs beide zijden vastgelegd.

        Artikel 3
        De volgende waterloop wordt, na het ontnemen van de rangschikking door de Provincie, aangeduid als Publieke gracht. Rekening houdend met de gegronde bezwaren werd het punt van oorsprong aangepast.

        • Waterloop O491f - Coordinaten: Start (X 84560,7113 Y 186395,7904) - End (X 84362,8984 Y 186579,6314)

        Het beheer van deze waterloop wordt overgenomen door de Stad Deinze.

        Het punt van oorsprong wordt verlegd naar de Houtbulkstraat omdat het zuidelijk deel van de gracht niet bestaat en ook van geen belang is.
        De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de huidige rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.

        Artikel 4
        De volgende waterlopen worden, na het ontnemen van de rangschikking door de Provincie, aangeduid als Publieke gracht, rekening houdend met de gegronde bezwaren.

        • Waterloop O470h - Coordinaten: Start (X 90110,6016 Y 190871,4063) - End (X 89887,1449 Y 191267,5115)
        • Waterloop O470i - Coordinaten: Start (X 89916,8074 Y 190933,5554) - End (X89846,6273 Y 190898,6717)

        Het beheer van deze waterlopen wordt overgenomen door de Stad Deinze.

        De erfdienstbaarheid van doorgang en deponie van 5 meter langs beide zijden die geldt door de rangschikking als waterloop 2de categorie wordt behouden.

        Artikel 5
        Het College van burgemeester en schepenen wordt gelast met de bekendmaking van deze beslissing.

        Artikel 6
        Dit besluit zal worden bekendgemaakt zoals beschreven in Artikel 7 van h
        et Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van diverse bepalingen uit de wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen van 7 mei 2021.

        Artikel 7
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Stedenbouw

      • Voorlopige vaststelling algemeen bouwreglement

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Mondelinge tussenkomsten

        Bart Vermaercke, Eva Martens, Freija Dhondt (raadsleden), Bart Van Thuyne (schepen)

        Regelgeving

        De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (art. 2.3.1-2.3.2§ 2, art. 4.2.5 en art. 4.4.1§3 VCRO).

        Het besluit van de Vlaamse Regering van 10 februari 2017 houdende regeling van het openbaar onderzoek over stedenbouwkundige verordeningen.

        Bijlagen

        Het voorontwerp algemene bouwverordening.

        Het onderzoek tot Mer-Rapportage.

        Motivering

        Deze gemeentelijke stedenbouwkundige verordening is opgemaakt in toepassing van artikel 2.3.2. § 2 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. Een gemeentelijke stedenbouwkundige verordening is een geschikt instrument om het gemeentelijk vergunningenbeleid inzake ruimtelijke ordening te ondersteunen met maatregelen van algemene stedenbouwkundige aard, die gelden voor een deel van of het gehele grondgebied.

        Het college van burgemeester en schepenen is belast met het opmaken van gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen en neemt de nodige maatregelen tot opmaak.

        Deze verordening vormt een samensmelting tussen de verordening van het voormalige Nevele en Deinze. De algemene bouwverordening is een afwegingskader voor aanvragen met betrekking tot het oprichten (bouwen en verbouwen) of wijzigen van eengezinswoningen en meergezinswoningen. Daarnaast worden er normen vastgelegd rond parkeervoorzieningen, groen- en onthardingsprincipes, bescherming van bouwkundig erfgoed en de integratie van land- en tuinbouwbedrijven.

        In deze verordening wordt deels een gebiedsgerichte afweging gemaakt, waarbij de verordening wordt opgedeeld in twee delen wat betreft de bepalingen voor meergezinswoningen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen ontwikkelingen van meergezinswoningen in het kleinstedelijk gebied Deinze, waar verdichtingsvraagstukken andere uitdagingen en normen vereisen dan ontwikkelingen van deze typologie in het buitengebied van landelijke dorpskernen.

        Procedure:

        Het college van burgemeester en schepenen legt het ontwerp van stedenbouwkundige verordening voor advies voor aan het departement, de deputatie en aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening. Het college van burgemeester en schepenen onderwerpt het ontwerp van gemeentelijke stedenbouwkundige verordening aan een openbaar onderzoek. Het openbaar onderzoek duurt dertig dagen.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Carline De Paepe, Willy Planckaert
        Onthouders: Annick Verstraete, Eva Martens, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier
        Resultaat: Met 27 stemmen voor, 4 onthoudingen
        Besluit

        Artikel 1
        Het ontwerp van de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ‘algemene bouwverordening’, waarvan de tekst wordt toegevoegd als bijlage bij dit besluit, wordt door de gemeenteraad voorlopig vastgesteld.

        Artikel 2
        Het CBS onderwerpt het ontwerp aan een openbaar onderzoek van 30 dagen en vraagt de nodige adviezen.

        Artikel 3
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Wonen

      • Sociaal woonbeleidsconvenant - 6e oproep

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Mondelinge tussenkomsten

        Annick Verstraete (raadslid), Bart Van Thuyne (schepen)

        Regelgeving

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        De Vlaamse Codex Wonen van 2021.

        Het besluit van de Vlaamse Regering van 11 september 2020 tot uitvoering van de Vlaamse Codex Wonen van 2021.

        Bijlagen

        Het Sociaal Woonbeleidsconvenant.

        De brief van VMSW van 16 februari 2022 betreffende sociaal woonbeleidsconvenanten - 6e oproep

        Het uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2021 betreffende het voorstel projecten woonbeleidsconvenant.

        Motivering

        De Vlaams minister van Wonen heeft op 16 juli 2021 een 6de oproep voor het afsluiten van een woonbeleidsconvenant verstuurd aan de lokale besturen die:

        • hun BSO-teller volledig of quasi volledig hebben opgebruikt (90% of meer gerealiseerd of gepland of hier hoogstens 20 woningen van verwijderd)
        • of hun convenant-teller volledig of quasi volledig hebben opgebruikt (90% of meer gerealiseerd of gepland)

        In Deinze is het bindend objectief gerealiseerd en is de BSO-teller volledig opgebruikt.

        In het schrijven werd gevraagd om tegen uiterlijk tegen 31 oktober 2021 projectvoorstellen in te dienen.

        De Woonmaatschappij Habitare + is de enige woonactor die een voorstel indiende in het kader van de opmaak van het nieuwe convenant voor een periode van 3 jaar.

        Het voorstel werd besproken op het CBS van 21 oktober 2021 (CBS/2021/3376). Het college nam kennis van en ging deels akkoord met de voorstellen van Habitare + zoals vervat in het verslag van de CBS-vergadering van 21 oktober 2021.

        De VSMW bezorgde op 17 februari 2022 een ontwerpconvenant op basis waarvan de stad Deinze 63 bijkomende sociale huurwoningen kan opnemen. Dit ontwerpconvenant is reeds ondertekend door minister Matthias Diependaele. Het behoort de gemeenteraad toe het convenant goed te keuren en te ondertekenen.

        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        De gemeenteraad neemt kennis van het voorgelegd sociaal woonbeleidsconvenant en keurt het goed in zijn totaliteit.

        Artikel 2
        Het goedgekeurd en ondertekend ontwerpconvenant wordt bezorgd aan de VMSW.

        Artikel 3
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Openbare werken

      • Sleuf- en wegenisherstel Kijkuitstraat en Oude Heirweg - goedkeuren samenwerkingsovereenkomst Vlaamse Gewest, NV Aquafin, TMVW en gemeentebesturen Nazareth, Sint-Martens-Latem en Deinze

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Mondelinge tussenkomsten

        Bart Vermaercke (raadslid), Johan Cornelis (schepen)

        Regelgeving

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Bijlagen

        Het ontwerp van de samenwerkingsovereenkomst.

        Motivering

        Het Vlaamse Gewest, NV Aquafin, de TMVW, de gemeenten Nazareth en Sint-Martens-Latem en de Stad Deinze wensen gezamelijk het project "Aanleg fietspadvoorzieningen in de N437 en riolering in de N437 en omliggende clusters op grondgebied van de gemeenten Nazareth, Sint-Martens-Latem en Deinze" op te starten.

        Elk van de betrokken partijen wenst in het kader van dit project een aantal werken uit te voeren.

        Voor de Stad Deinze betreft dit sleuf- en wegenisherstel in de Kijkuitstraat en in de Oude Heirweg.

        De noodzaak van de diverse partijen bestaat om de werken gelijktijdig uit te voeren. Versnippering van de werken zou nodeloos extra publieke middelen vergen en nadelig zijn voor de optimalisering van het werkproces, waardoor het wenselijk is dat de diverse partijen de werken en de opdracht in het algemeen belang samenvoegen.

        De nodige afspraken tussen de partijen worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

        Na bespreking.

        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht. Deze werken zullen uitgevoerd worden in de legislatuur 2026-2031. Op heden is het kostenaandeel van de Stad niet gekend. De nodige kredieten dienen voorzien te worden ten vroegste voor het budgetjaar 2026.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        Goedkeuring wordt gehecht aan de samenwerkingsovereenkomst voor het project "Aanleg fietspadvoorzieningen in de N437 en riolering in de N437 en omliggende clusters op grondgebied van de gemeenten Nazareth, Sint-Martens-Latem en Deinze", waarbij de Stad sleuf- en herstelwerken in de Kijkuitstraat en Oude Heirweg wenst uit te voeren.

        Artikel 2
        Het college van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.

        Artikel 3
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Patrimonium

      • Aankoop gronden in kader aanleg fietsverbinding tussen Nachtegaalstraat en Tonnestraat - goedkeuren 1 ondertekende verkoopovereenkomst

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Bijlagen

        Het innemingsplan van 5 april 2021.

        Het schattingsverslag van 24 november 2020.

        1 verkoopovereenkomst.

        De uittreksels kad. legger.

        De beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 23 februari 2021.

        Adviezen
        Motivering

        De Stad investeert, in samenwerking met het provinciebestuur, reeds jarenlang in de aanleg van fietspaden.

        Langs de spoorweglijn 75 zal een fietsverbinding gecreëerd worden tussen de Nachtegaalstraat en de Tonnestraat.

        Deze realisatie kadert in het netwerk Lange Afstandsfietspad (LAF) van de provincie Oost-Vlaanderen.

        Voor de aankoop van de nodige gronden heeft het provinciebestuur (landmeter Luc Vande Velde) op 5 april 2021 een innemingsplan opgemaakt.

        De aankooponderhandelingen worden gevoerd door het provinciebestuur op basis van het schattingsverslag van 24 november 2019 van BVBA landmeterskantoor Van Eester te Boechout.

        Voor dit project werd volgende verkoopovereenkomst ondertekend en dit voor de volgende innames met bijhorende vergoeding:

        Kadastraal perceel

        (3e Afd.), sectie B

        Inname nr.

        Opp.

        Aankoopprijs

        deel 62c

         

        deel 63b

         

        deel 65c

        13

         

        14

         

        15

        130,33 m²

         

        226,25 m²

         

        438,24 m²

         

         

        120.724,13 euro

         

         

        De ligging, en meer bepaald de zonering van de percelen overeenkomstig het geldend gewestplan, rechtvaardigen volledig deze te betalen aankoopsom.

        In de schepencollegezitting van 23 februari 2021 werd kantoor van geassocieerde notarissen Sofie Van Cauwenberghe & Magali Goesaert te Deinze aangesteld voor de opmaak van de notariële akten.

        Na bespreking.

        Financiële impact

        Deze beslissing valt onder de visumplicht. Het krediet om deze beslissing uit te voeren is voorzien op:  

        budget

        investering

        jaar

         2022

        investeringsproject

         007

        subproject

         20002/02

        beleidsitem

         020000

        algemene rekening

         220007

        actie

         20002

        krediet

         120.724,13 euro, bovenop de kosten
        Adviezen
        • Gunstig visum 2022/77 van Sabine Vermeersch van 07 maart 2022

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        De door de eigenaars van de kadastrale percelen te Deinze (Petegem), 3e Afd., sectie B, nrs. 62c, 63b e 65c ondertekende verkoopovereenkomst tot verkoop aan de stad Deinze van respectievelijk 130,33 m², 226,25 m² en 438,24 m² m², zijnde innames 13, 14 en 15 overeenkomstig het op 5 april 2021 opgemaakt innemingsplan door het provinciebestuur (landmeter Luc Vande Velde), in het kader van de aanleg van een fietsverbinding tussen de Tonnestraat en de Nachtegaalstraat, worden goedgekeurd. De totale aankoopprijs bedraagt 120.724,13 euro, bovenop de kosten.

        Artikel 2
        Deze aankopen voor openbaar nut te verklaren.

        Artikel 3
        Het college van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd alle uitvoeringshandelingen te stellen in dit aankoopdossier, incl. het goedkeuren van de ontwerpakte.

        Artikel 4
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Mobiliteit

      • Kennisname visienota regionaal mobiliteitsplan

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Mondelinge tussenkomsten

        Matthias Neirynck (raadslid), Bart Van Thuyne (schepen)

        Regelgeving

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Bijlagen

        Visienota

        Presentatie webinar gemeenteraadsleden rond visienota

        Motivering

        In het kader van de opmaak van een regionaal mobiliteitsplan voor de vervoerregio Gent, wordt momenteel gewerkt aan de opmaak van een visienota (zie bijlage). Deze visienota wordt ter kennisgeving voorgelegd aan de gemeenteraden van de verschillende steden en gemeenten uit de vervoerregio. De visienota zelf zal afgeklopt worden op de vervoerregioraad.

        Met deze visienota legt de vervoerregioraad de basis vast voor de verdere uitdieping om de komende maanden tot een beleidsscenario te komen.

        De visie zal de basis vormen voor:

        • Gebruik in het participatietraject
        • De opmaak van de MER
        • De uitwerking van de verschillende netwerken (openbaar vervoer, fiets, auto, hoppinpunten, logistiek)
        • De uitwerking van het flankerend beleid op vlak van ruimte, gedrag, innovatie en verkeersveiligheid.
        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

        Besluit

        Artikel 1
        De gemeenteraad neemt kennis van de visienota voor het regionaal mobiliteitsplan van de vervoerregio Gent.

        Artikel 2
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Lokale economie

      • Ter kennisgeving - het 10-punten plan 'Deinze ondernemende en veerkrachtige stad'

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Mondelinge tussenkomsten

        Bart Vermaercke, Annick Verstraete, Olaf Evrard, Freija Dhondt, Nathalie Lambrecht (raadsleden), Filip Vervaeke (schepen)

        Regelgeving

        De gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994, artikel 170, § 4.

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Bijlagen

        10-stappenplan Deinze, ondernemende en veerkrachtige stad.

        Advies economisch forum 7 maart 2022.

        Motivering

        Heel wat ondernemers hebben door de coronacrisis hun werkzaamheden moeten verminderen of soms zelfs staken. Zij hebben extra inspanningen moeten leveren om hun handelszaak of bedrijf (staande) draaiende te houden. Naast de geleverde inspanningen van de ondernemers wil de stad (met)via een  bundel van actiepunten gericht investeren in de lokale economie en de bedrijvigheid in Deinze, het Land van Nevele.

        Het doel van deze actiepunten is zuurstof geven aan de ondernemers, de nadruk te leggen op de lokale handel binnen de stadskern via een traject van participatie van de ondernemers en de adviesraden . Er wordt getracht om de sfeer en de beleving in de winkelstraten en de dorpskernen te optimaliseren bijvoorbeeld door te investeren in infrastructuur en publieke ruimte. Kortom , het stadsbestuur streeft ernaar om zich verder te ontwikkelen en uit te groeien tot een Ondernemende & Veerkrachtige stad na een tijdperk van corona.

        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

        Besluit

        Artikel 1
        De gemeenteraad neemt kennis van het 10-punten plan: Deinze, een ondernemende & veerkrachtige stad (2022-2025).

        Artikel 2
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

      • Subsidiereglement voor het toekennen van een subsidie aan ondernemers bij de aankoop van een duurzame transportfiets of -brommer.

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Mondelinge tussenkomsten

        Willy Planckaert (raadslid), Filip Vervaeke (schepen), Bart Vermaercke, Olaf Evrard, Kristof Van den berghe (raadsleden), Jan Vermeulen (burgemeester), Sören Van de Moortele (raadslid)

        Regelgeving

        De wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen.

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen, meer specifiek de artikels 1, 2 en 3.

        Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, artikels 40 en 41 over de bevoegdheid van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Bijlagen

        Het aanvraagformulier voor het bekomen van een subsidie aan ondernemers bij de aankoop van een duurzame transportfiets of -brommer die enkel voor bedrijfsdoeleinden wordt gebruikt.

        Advies economisch forum 7 maart 2022.

        Adviezen
        • Advies

          De aanpassingen betreffen zowel de motivering als het reglement.

          De motivering maakt onder meer duidelijk waarom het reglement zich tot deze doelgroep richt. 

          Het reglement: de bemerkingen hebben betrekking op:

          - de definiëring van begrippen

          - het consequent gebruik van termen

          - het helder uitschrijven van de procedure zonder inhoudelijke tegenstrijdigheden. 

          De bemerkingen werden aan de aanvrager na overleg met haar, dd. 12 januari 2022, bezorgd als een apart word-document. 

          Advies ADV/2021/231 van Steven Vandeputte van 12 januari 2022: Gunstig mits aanpassing

        Motivering

        Stad Deinze wil de ondernemer op het grondgebied van Deinze ondersteunen bij de aankoop van een duurzame transportfiets of -brommer die voor bedrijfsdoeleinden wordt gebruikt. Het transportmiddel wordt ingezet voor leveringen van diensten en/of goederen aan huis die hoofdzakelijk plaats vinden op het grondgebied van Deinze.

        Voordelen voor de ondernemer:

        • Zuinig: brengt geen brandstofkosten met zich mee
        • Klimaatvriendelijk: men vermijdt CO² uitstoot omdat men geen fossiele brandstoffen meer gebruikt
        • Snel: er is geen parking nodig en er worden files vermeden
        • Reclame: doeltreffend middel om een handelszaak te promoten door middel van “gratis” reclame

        De doelstelling voor het uitvoeren van dit subsidiereglement is om de ondernemer te stimuleren om te kiezen voor een duurzaam transportmiddel.

        Financiële impact

        Het krediet om deze beslissing uit te voeren zal via aanpassing meerjarenplan 2022/1 voorzien worden op:

         meerjarenplan 2020-2025

         Exploitatie

         jaar

         2022 - 2023

         beleidsitem

         050000 - Handel- en middenstand

         algemene rekening

         649000 - Algemene werkingssubsidies aan personen

         kostenplaats

         STARTHAND

         krediet

         25.000 euro

        en verplaatst worden naar:

         meerjarenplan 2020-2025

         Exploitatie

         jaar

         2022 - 2023

         beleidsitem

         050000 - Handel- en middenstand

         algemene rekening

         649000 - Algemene werkingssubsidies aan personen

         kostenplaats

         TRANSPORT

         krediet

         25.000 euro

        Adviezen
        Reglementen

        Artikel 1

        Definities

        Transportfiets: voor de toepassing van dit reglement wordt onder transportfiets limitatief verstaan:

        • gewone bakfiets: bakfiets met een minimumlaadvermogen van 100 kg.
        • elektrische bakfiets: bakfiets met een elektrische hulpmotor met maximaal vermogen van 250W.
        • speed pedelec: elektrische fiets waarbij de trapondersteuning niet stopt bij 25 km/uur. Maximum snelheid is 45 km/uur.
        • fietskar: fietskar met minimum laadvermogen van 50 kg, enkel voor goederenvervoer.

        Transportbrommer: voor de toepassing van dit reglement wordt onder transportbrommer limitatief verstaan:

        • elektrische brommer klasse A: maximumsnelheid 25 km/u.
        • elektrische brommer klasse B: maximumsnelheid 45 km/u.

        Handelaar - ondernemer

        Natuurlijk persoon met ondernemingsnummer en gevestigd op het grondgebied Deinze of een rechtspersoon met maatschappelijke zetel en/of vestiging op het grondgebied Deinze, die diensten en/of goederen aan huis verdelen met commercieel doel.

        Toepassingsgebied

        Artikel 2

        Begunstigden

        Eigenaars of uitbaters van bestaande handelszaken in Deinze, die diensten en/of goederen aan huis verdelen met commercieel doel.

        Artikel 3

        Algemene voorwaarden

        §1. De subsidie kan enkel verkregen worden als aan volgende voorwaarden voldaan is:

        • de transportfiets of -brommer wordt ingezet voor leveringen van diensten en/of goederen aan huis, die hoofdzakelijk plaatsvinden op het grondgebied van Deinze;
        • uitsluitend aankopen die een noodzakelijke band hebben met de activiteiten van de onderneming, komen in aanmerking;
        • op de factuur moet duidelijk vermeld staan dat het om een transportfiets of -brommer gaat, dit aan de hand van duurzaamheidskenmerken (technische specificaties);
        • op de factuur moet ook duidelijk het facturatieadres van de maatschappelijke zetel en/of vestigingsadres op het grondgebied van Deinze vermeld staan;
        • de transportfiets (in geval van speedpedelec) of -brommer moet ingeschreven zijn op naam van de aanvrager.

        §2. De aangekochte transportfiets of -brommer mag na de goedkeuring van de subsidie door het college van burgemeester en schepenen gedurende 3 jaar niet worden doorverkocht of weggeschonken.

        §3. De subsidie kan aangevraagd worden voor verschillende aankopen met een maximum van 5 aankopen per ondernemer.

        Artikel 4

        Uitgesloten van de subsidie

        Komt niet in aanmerking voor de subsidie:

        • Tweedehands aankoop of gehuurd materiaal.
        • Leasings.

        Artikel 5

        Doel

        Deze subsidie heeft als doel de handelaars te stimuleren om te kiezen voor een duurzaam transportmiddel bij de levering van diensten en/of goederen aan huis.

        Artikel 6

        Bedrag van de subsidie

        Transportfiets

        De stad Deinze verleent een subsidie van maximum 50% van de aankoopsom, exclusief btw met een max. van 2000,00 euro voor de aankoop van een duurzame transportfiets. Per ondernemer kunnen er slechts 5 toelagen goedgekeurd worden.

        Transportbrommer

        De stad Deinze verleent een subsidie van maximum 50% van de aankoopsom, exclusief btw met een max. van 1000,00 euro voor de aankoop van een duurzame transportbrommer. Per ondernemer kunnen er slechts 5 toelagen goedgekeurd worden.

        Artikel 7 – Aanvraagdossier

        §1. De subsidie kan enkel aangevraagd worden via het daartoe voorziene aanvraagformulier. Dit formulier kan verkregen worden op de dienst omgeving (dienstencentrum Leiespiegel – Brielstraat 2 – 9800 Deinze) of online via de website van stad Deinze.

        §2. Het aanvraagformulier dient volgende documenten en gegevens te bevatten:

        1. Kopie van de inschrijving in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO);
        2. Kopie van de  identiteitskaart aanvrager;
        3. Kopieën van de gedetailleerde rechtsgeldige facturen (op naam van de aanvrager) die betrekking hebben op de aankoop van een transportfiets of –brommer.
        4. Indien de aanvraag betrekking heeft op een transportbrommer of een transportfiets specifiek een speedpedelec, een kopie van het inschrijvingsbewijs van de brommer.

        Artikel 8

        Ontvankelijkheid

        Het aanvraagdossier is ontvankelijk als het volledig ingevuld en ondertekend is en alle gevraagde documenten en gegevens werden bijgevoegd. De ontvankelijkheidsverklaring wordt binnen de 30 werkdagen na indiening van het dossier aan de aanvrager bezorgd per mail.

        Artikel 9

        Beslissing

        §1. Het college van burgemeester en schepenen beslist op advies van de bevoegde stedelijke dienst omgeving de aanvraag principieel goed te keuren of te weigeren, en deelt binnen 2 maanden na indiening van de ontvankelijke aanvraag zijn beslissing schriftelijk (per mail en/of brief) mee aan de aanvrager.

        §2. Het college van burgemeester en schepenen behoudt zich het recht voor om alle onderzoeken uit te voeren die vereist zijn voor de behandeling van de aanvraag. Indien de aanvrager hierbij zijn medewerking weigert, vervalt het recht op de subsidie.

        Artikel 10

        Aanvraagtermijn subsidie

        Voor de aanvraag van de subsidie: maximum 12 maanden na aankoop van de transportfiets of -brommer. De factuurdatum geldt als bewijs.

        Berekening subsidie

        Artikel 11

        Subsidiebedrag

        §1. Het subsidiebedrag wordt berekend op basis van de voorgelegde en door de subsidieverlener aanvaarde facturen, exclusief btw.

        §2. De facturen kunnen geheel of gedeeltelijk geweigerd worden omdat ze op basis van de subsidievoorwaarden niet in aanmerking komen. In voorkomend geval zal de subsidie geheel of gedeeltelijk, in verhouding tot het geweigerd deel van het factuurbedrag, verminderd worden. Het college behoudt zich het recht voor om een factuur waaruit niet of onvoldoende blijkt dat de aanvrager voldoet aan de subsidievoorwaarden te weigeren.

        §3. Andere bewijsmiddelen dan facturen zoals kastickets, bewijzen van cashbetalingen en bestelbons worden niet aanvaard.

        §4. De facturen mogen op de datum van indiening van de subsidieaanvraag niet ouder dan 1 jaar zijn. De factuurdatum geldt als bewijs.

        Artikel 12

        Uitbetaling

        §1. De subsidie kan pas uitbetaald worden de aanvraag tot uitbetaling van de subsidie werd goedgekeurd.

        §2. Na de goedkeuringsbeslissing van de aanvraag tot uitbetaling van de subsidie wordt de subsidie binnen de 2 maanden uitbetaald door overschrijving op het opgegeven rekeningnummer van de begunstigde(n).

        Verval van recht op subsidie

        Artikel 13

        Vervalbepalingen

        Het recht op subsidie en bij uitbreiding alle door de stad aangegane verbintenissen, vervallen van rechtswege wanneer tussen de aanvraag en de uitbetaling van de subsidie één van volgende feiten plaatsvindt:

        • Het faillissement, de gerechtelijke reorganisatie of de ontbinding, vereffening van de aanvrager;
        • De aangifte van het faillissement door de aanvrager, de aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie of het instellen van een procedure tot vereffening van de aanvrager;
        • De stopzetting van de onderneming door de aanvrager(s);

        Artikel 14

        Verbintenissen en terugbetaling

        §1. Controle gegevens

        De aanvrager geeft de toestemming aan het stadsbestuur om alle onderzoeken te laten verrichten voor, tijdens en na de procedure van de subsidieaanvraag. Weigering van medewerking aan het onderzoek brengt verval van het recht op subsidie met zich mee. Het niet verstrekken van de nodige gegevens voor controle of het opgeven van onjuiste gegevens, kan leiden tot het verval van recht op subsidie, tot een beperking van het subsidiebedrag, of tot een terugvordering van de subsidie.

        §2. Terugvorderen subsidie

        De aanvrager verbindt zich er toe het bedrag van de subsidie terug te betalen indien de aangekochte transportfiets of -brommer binnen 3 jaar na goedkeuring van de subsidie door het college van burgemeester en schepenen doorverkocht of weggeschonken wordt. De termijn van 3 jaar begint te lopen vanaf de goedkeuringsdatum.

        §3. Verrekening subsidie

        Indien de begunstigde van de subsidie nog openstaande schulden heeft aan het stadsbestuur, behoudt deze laatste het recht de subsidie te verrekenen met de openstaande schuld.

        Stemming

        Raadslid Willy Planckaert dient namens de fractie N-VA volgend amendement in:

        bij paragraaf 1 van de algemene voorwaarden wordt toegevoegd:

        •  De aankoop geschiedt bij een lokale handelaar gevestigd op het grondgebied Deinze tenzij kan aangetoond worden dat het aangekochte voertuig, wegens spefifieke vereisten, niet wordt aangeboden door lokale handelaars.

        De stemming over het amendement heeft volgend resultaat:

        Met 10 stemmen voor (Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert), 20 stemmen tegen (Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams), 1 niet gestemd (Annick Verstraete)

        Het amendement is verworpen.

        Stemming amendement - fractie N-VA
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Freija Dhondt, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Tegenstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams
        Resultaat: Met 10 stemmen voor, 20 stemmen tegen, 1 niet gestemd
        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Nathalie Lambrecht, Alexander Adams, Eva Martens, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier
        Onthouders: Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Carline De Paepe, Willy Planckaert
        Resultaat: Met 25 stemmen voor, 6 onthoudingen
        Besluit

        Artikel 1
        Er wordt voor een termijn aanvangend vanaf 2022 en eindigend op 31 december 2023 een subsidie gevestigd aan ondernemers bij de aankoop van een duurzame transportfiets of -brommer die enkel voor bedrijfsdoeleinden wordt gebruikt.

        Artikel 2
        Het aanvraagformulier, zoals in bijlage geviseerd, voor het bekomen van de subsidie opgenomen in artikel 1, wordt goedgekeurd.

        Artikel 3
        De nodige artikelen zullen voorzien worden in de aanpassing MJP 2022/1 door middel van verschuiving van AR 0649000 BI 050000 KP STARHAND naar AR 0649000 BI 050000 KP TRANSPORT.

        Artikel 4
        Een kopie van dit besluit wordt aan de financieel directeur bezorgd en aan de betrokken dienst belast met de toepassing van dit reglement.

        Artikel 5
        Dit besluit en de inhoud ervan wordt bekendgemaakt op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 286 § 1 en artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Burgerzaken

      • Straatnaamgeving in Landegem - Trezeke Meyershof

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        Het decreet van 28 januari 1977 tot bescherming van de namen van de openbare wegen en pleinen en latere wijzigingen.

        Het decreet van 9 mei 2009 betreffende het Centraal Referentieadressenbestand.

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 56 en 57 over de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Bijlagen

        Het advies van de erfgoedraad van 7 mei 2021.

        De notulen van het schepencollege van 30 november 2021.

        Het openbaar onderzoek van 1 februari 2022, 9u tot en met 3 maart 2022, 9u.

        Het advies van de stedelijke cultuurraad van 9 februari 2022.

        Het proces-verbaal van 3 maart 2022.

        De situatiekaart.

        Het stratenplan.

        Motivering

        In Landegem, meer bepaald in de Renaat de Rudderstraat, werd in 2021 een vergunning toegekend voor het bouwen van 11 woningen en carports.  Hiervoor werd een nieuwe straat aangelegd die bijgevolg een naam moet krijgen.

        De erfgoedraad stelde voor: Trezeke Meyershof.

        De naam is gelinkt aan een Landegemse appelsoort en aan de vrouw van de hovenier van het kasteel van Landegem.  Op het perceel waar het nieuwe woonerf komt, situeerde zich de moestuin van het kasteel.  Daar werd rond 1820 de appelsoort gepland door Pieter De Meyer.  Deze appelsoort kreeg de volkse naam Trezeke Meyer, vernoemd naar zijn vrouw Isabelle Theresia Coppens.

        Met deze straatnaam wordt de oproep van Sofie Lemaire (begin 2020) voor 'Meer Vrouw Op Straat' gevolgd.

        Het schepencollege besliste een openbaar onderzoek op te starten voor Trezeke Meyershof als naam voor de nieuwe zijstraat van Renaat de Rudderstraat in Landegem. 

        Het openbaar onderzoek werd tussen 1 februari 2022, 9u en 3 maart 2022, 9u georganiseerd.

        De stedelijke cultuurraad adviseert positief.

        Het proces-verbaal vermeldt geen bezwaren.

        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        De nieuwe zijstraat van Renaat de Rudderstraat in Landegem krijgt de naam Trezeke Meyershof.

        Artikel 2
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

      • Straatnaamwijziging in Petegem: van Tonnestraat naar Leifruithof

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        Het decreet van 28 januari 1977 tot bescherming van de namen van de openbare wegen en pleinen en latere wijzigingen.

        Het decreet van 9 mei 2009 betreffende het Centraal Referentieadressenbestand.

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 56 en 57 over de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Bijlagen

        De situatiekaart en stratenplan.

        De email met advies van de brandweerzone Centrum van 26 april 2021

        De email met advies Noodcentrale 112 Oost-Vlaanderen van 26 april 2021

        De brief met straatnaamvoorstel van de Erfgoedraad  van 7 mei 2021

        De email met advies Bpost van 17 december 2021

        De notulen van het schepencollege van 25 januari 2022.

        Het openbaar onderzoek van 1 februari 2022, 9:00u tot en met 3 maart 2022, 9:00u.

        De brief aan de grondeigenaars van het desbetreffende straatgedeelte van 28 januari 2022.

        De brief aan de eigenaars van de wooneenheden van 28 januari 2022

        Het advies van de stedelijke cultuurraad van 9 februari 2022.

        Het proces-verbaal van 3 maart 2022, 9:00u.

        Motivering

        In 2017 werd een nieuwbouwproject vergund met 11 woningen waarvan 2 aansluiten  aan de Sluiskouter en 9 uitkomen op de Tonnestraat via een privaat woonerf.  De huisnummers in het privaat woonerf zijn begin 2018 ongelukkig genummerd met busnummers onder Tonnestraat 45 9800 Deinze.  Deze nummering is toegekend enkele maanden voor de ministeriële rondzendbrief van 28 februari 2018 waarin vermeld wordt dat elk gebouw een huisnummer krijgt en dat enkel gebouwen met meer dan 1 gebouweenheid busnummers krijgen.  Het schepencollege heeft in de zitting van 20 april 2021 beslist een procedure op te starten om het geknipte gedeelte van de Tonnestraat van naam te wijzigen en een hernummering door te voeren.  Ook in deze privaat woonerf is het aangewezen om de naam te wijzigen en een hernummering door te voeren.  Hier worden 9 woningen getroffen.  Er werd op 26 april 2021 advies gevraagd aan de brandweer, noodcentrale 112 Oost-Vlaanderen en Bpost voor deze straatnaamwijziging en hernummering: positief.

        De erfgoedcommissie had in de vergadering van 5 mei 2021 enkele straatnaamvoorstellen gedaan: Leifruithof/-erf, Leiboomhof/-erf, Leipeerhof en Palmethof.  Deze namen verwijzen naar het baanbrekend werk rond het leiden van (fruit)bomen van de in Deinze geboren tuinbouwkundige Frederik Burvenich ( geboren in Deinze op 26 juni 1837, gestorven in Gentbrugge op 27 maart 1917).  Het mooie toeval wilt dat er op de boerderij die daar vroeger stond, er zowaar oud leifruit (vermoedelijk peren) aanwezig was op de zuid gerichte muur van de stal, wat vrij zeldzaam is.

        Het schepencollege beslist in de zitting van 25 januari 2022 een openbaar onderzoek te laten opstarten voor de straatnaamwijziging van Tonnestraat naar Leifruithof (straatgedeelte Tonnestraat ter hoogte van huisnummer 45).  Eigenaars van de woning en grondeigenaars van het desbetreffende straatgedeelte werden aangeschreven en op de hoogte gebracht over deze straatnaamwijziging.

        De volgende adressen in het woonerf krijgen een nieuw adres:

        • van Tonnestraat 45 bus 1 9800 Deinze naar Leifruithof 5 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 2 9800 Deinze naar Leifruithof 7 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 3 9800 Deinze naar Leifruithof 9 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 4 9800 Deinze naar Leifruithof 11 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 5 9800 Deinze naar Leifruithof 10 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 6 9800 Deinze naar Leifruithof 8 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 7 9800 Deinze naar Leifruithof 6 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 8 9800 Deinze naar Leifruithof 4 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 9 9800 Deinze naar Leifruithof 2 9800 Deinze

        Het openbaar onderzoek werd tussen 1 februari 2022, 9:00 u en 3 maart 2022, 9:00 u georganiseerd.

        De stedelijke cultuurraad adviseert positief.

        Het proces-verbaal vermeldt een bezwaar:

        • De heer Didier Nuyttens (bewoner met adres Tonnestraat 45 bus 7) reageert dat hij geen bezwaar heeft tegen de straatnaamwijziging maar vraagt of het mogelijk is het huisnummer te behouden.  Reden hiervan is dat er een centrale postbus staat aan het begin van de private woonerf en deze huisnummers gaan van 1 tot en met 9.  De vraag wordt gesteld of deze huisnummers kunnen behouden blijven.

        Advies GIS-dienstDe bezwaarindieners hebben een punt. Aangezien het een doodlopende straat is en er geen huizen kunnen bijkomen, kunnen we afwijken van de standaard.

        De huidige busnummers kunnen gebruikt worden als de huisnummers:

        Oud adres

        Nieuw adres

        Tonnestraat 45 bus 1 9800 Deinze

        Leifruithof 1 9800 Deinze

        Tonnestraat 45 bus 2 9800 Deinze

        Leifruithof 2 9800 Deinze

        Tonnestraat 45 bus 3 9800 Deinze

        Leifruithof 3 9800 Deinze

        Tonnestraat 45 bus 4 9800 Deinze

        Leifruithof 4 9800 Deinze

        Tonnestraat 45 bus 5 9800 Deinze

        Leifruithof 5 9800 Deinze

        Tonnestraat 45 bus 6 9800 Deinze

        Leifruithof 6 9800 Deinze

        Tonnestraat 45 bus 7 9800 Deinze

        Leifruithof 7 9800 Deinze

        Tonnestraat 45 bus 8 9800 Deinze

        Leifruithof 8 9800 Deinze

        Tonnestraat 45 bus 9 9800 Deinze

        Leifruithof 9 9800 Deinze


        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        Er wordt een straatnaamwijziging doorgevoerd van Tonnestraat naar Leifruithof in Petegem (straatgedeelte Tonnestraat ter hoogte van huisnummer 45).  

        Artikel 2
        De adressen in het woonerf worden als volgt gewijzigd en gaan onmiddellijk in:

        • van Tonnestraat 45 bus 1 9800 Deinze naar Leifruithof 1 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 2 9800 Deinze naar Leifruithof 2 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 3 9800 Deinze naar Leifruithof 3 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 4 9800 Deinze naar Leifruithof 4 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 5 9800 Deinze naar Leifruithof 5 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 6 9800 Deinze naar Leifruithof 6 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 7 9800 Deinze naar Leifruithof 7 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 8 9800 Deinze naar Leifruithof 8 9800 Deinze
        • van Tonnestraat 45 bus 9 9800 Deinze naar Leifruithof 9 9800 Deinze

        Artikel 3
        De eigenaars van deze woningen ontvangen een gratis huisnummerplaatje. 

        Artikel 3
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Cultuur

      • Goedkeuren afwijking subsidiereglement feestcomités bij de verdeling voor de werking in het jaar 2021

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen, meer specifiek de artikels 1, 2 en 3.

        Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, artikels 40 en 41 over de bevoegdheid van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Bijlagen

        Gemeenteraadsbesluit van 23 januari 2020 betreffende het subsidiereglement voor het toekennen van subsidies aan feestcomités.

        Resultaat van de berekening van de subsidies op basis van deze afwijking.

        Motivering

        Het feit dat de feestcomités door de coronacrisis noodgedwongen hun werking volledig of grotendeels hebben moeten stopzetten in 2021 heeft een grote impact op de berekeningswijze voor de verdeling van de subsidiepot in 2022. Deze verdeling wordt immers berekend op basis van het aantal georganiseerde activiteiten in 2021 tijdens de kermisperiodes. Vijf van de zeventien feestcomités hebben in 2021 geen kermisactiviteiten kunnen organiseren, de andere twaalf hebben tijdens 1 kermisperiode wel activiteiten kunnen organiseren. Geen enkel feestcomité heeft tijdens 2 kermisperiodes kunnen organiseren.

        Artikel 9 van het subsidiereglement voor feestcomités voorziet een werkingssubsidie van 1.500 euro voor de comités met kermisactiviteiten. In principe vallen de 5 comités zonder werking dus hierbuiten. Er wordt voorgesteld dit artikel voor dit jaar aan te passen, zodat alle comités een werkingssubsidie ontvangen van 2.000 euro. De rest van de subsidiepot wordt via de materiaalsubsidies wel verdeeld onder de comités met werking op basis van de ingediende facturen voor materiaal en de bepalingen van de artikelen 10, 11 en 12 van het bestaande reglement.

        Het resultaat van de berekening van de subsidies op basis van deze afwijking is te vinden in bijlage.

        Financiële impact

        Krediet voor deze subsidies is voorzien in de toelagelijst 2022 van de stad Deinze onder 649100/071000 voor een bedrag van 65.000 euro.

        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        De gemeenteraad is akkoord met een afwijkende toepassing in 2022 van het subsidiereglement voor feestcomités van 23 januari 2020 naar aanleiding van de coronacrisis volgens de bepalingen in onderstaande artikels.

        Artikel 2
        De integrale artikelen 8 en 9 van dit subsidiereglement worden voor de verdeling van de subsidies aan feestcomités in 2022 niet toegepast. Ter vervanging wordt aan alle 17 erkende feestcomités een werkingssubsidie van 2.000 euro toegekend, ongeacht of zij in 2021 wel of niet kermisactiviteiten hebben kunnen organiseren.

        Artikel 3
        De rest van de subsidiepot wordt via de materiaalsubsidies wel verdeeld onder de comités die kermisactiviteiten hebben georganiseerd in 2021 op basis van de ingediende facturen voor materiaal en de bepalingen van de artikelen 10, 11 en 12 van het subsidiereglement voor feestcomités van 23 januari 2020.

        Artikel 4
        De berekening van de subsidies 2022 voor de feestcomités voor het werkingsjaar 2021 op basis van deze afwijking in bijlage wordt goedgekeurd.

        Artikel 5
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • LDC/seniorenhuis

      • Goedkeuren afwijking van het subsidiereglement seniorenverenigingen bij de verdeling van de subsidies voor het werkingsjaar 2021

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen, meer specifiek de artikels 1,2 en 3.

        Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, artikels 40 en 41 over de bevoegdheid van de gemeenteraad.

        Het bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Bijlagen

        Het gemeenteraadsbesluit van 28 november 2019 over het subsidiereglement voor het toekennen van subsidies aan seniorenverenigingen.

        Het advies van 11 februari 2022 van de seniorenadviesraad.  

        Motivering

        Door het feit dat de seniorenverenigingen door de coronacrisis noodgedwongen hun werking volledig of grotendeels hebben moeten stopzetten in 2021 zal dit een grote impact hebben op de berekening van de verdeling van het totale subsidiebedrag dat in 2022 wordt uitbetaald voor het werkingsjaar 2021. Deze verdeling wordt immers berekend op basis van het aantal leden, het aantal activiteiten en de huuruitgaven van elke seniorenvereniging. Het werkingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

        Om deze impact op de subsidies op te vangen wordt voorgesteld om de subsidies voor het werkingsjaar 2021 te bepalen op basis van de ingediende gegevens voor het werkingsjaar 2019 i.p.v. het werkingsjaar 2021. Het jaar 2019 is het laatste werkingsjaar waarin een volledige werking mogelijk was. Voor het werkingsjaar 2020, dat ook volledig door corona was bepaald, hebben we ons ook gebaseerd op de gegevens van 2019. 

        Dit voorstel werd na overleg met de bevoegde schepen, voor advies, digitaal voorgelegd aan de seniorenadviesraad. Het voorstel kreeg een gunstig advies.

        Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om dit voorstel goed te keuren en dus een afwijking toe te staan op de toepassing van het subsidiereglement voor seniorenverenigingen.

        Financiële impact

        Het krediet om deze beslissing uit te voeren is voorzien op:

         meerjarenplan 2020-2025   exploitatie
         jaar  2022
         beleidsitem  095900  - overige verrichtingen betreffende ouderen
         algemene rekening  649150  - Algemene werkingssubsidies aan verenigingen met reglement 
         actie  geen
         krediet  21.073 euro 
        Publieke stemming
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Voorstanders: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert
        Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
        Besluit

        Artikel 1
        De gemeenteraad keurt een afwijking goed op de toepassing van het subsidiereglement voor seniorenverenigingen, goedgekeurd in zitting van 28 november 2019,  naar aanleiding van de coronacrisis volgens de bepalingen in onderstaande artikels.

        Artikel 2
        Voor seniorenverenigingen die in 2019 een subsidie hebben ontvangen op basis van het subsidiereglement voor het toekennen van subsidies aan seniorenverenigingen zal bij hun aanvraag in 2022 de berekening van de subsidies gebeuren op basis van de ingediende gegevens voor het werkjaar 2019 i.p.v. het werkjaar 2021. De verenigingen moeten de gegevens van het werkjaar 2019 niet opnieuw indienen.

        Artikel 3
        Een kopie van dit besluit wordt aan de financieel directeur bezorgd en aan de betrokken dienst belast met de toepassing van dit reglement.

        Artikel 4
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Intergemeentelijke samenwerking

      • Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw - voordragen kandidaat lid raad van bestuur en een plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergadering

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Regelgeving

        Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

        Bijlagen

        De statuten van Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw.

        De beslissing van de gemeenteraad van 24 september 2020.

        De e-mail van 21 februari 2022 van Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw.

        Motivering

        De stad Deinze is lid van de Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw.

        Dit jaar staat de herverkiezing van 7 bestuursmandaten op het programma van de algemene vergadering. Binnen de raad van bestuur is er plaats voor minstens 1 gemeentebestuur en is een vaste plaats voorzien voor de Provincie Oost-Vlaanderen. Ook andere openbare besturen kunnen zich kandidaat stellen. De raad van bestuur van de bosgroep vergadert ongeveer 6 keer per jaar en het bestuursmandaat is onbezoldigd. De raad van bestuur moet overeenkomstig de statuten bestaan uit meer beheerders van private bossen dan openbare bossen.

        Indien de stad een kandidaat wil voordragen voor de raad van bestuur van de bosgroep, dient dit uiterlijk tegen vrijdag 8 april 2022 schriftelijk te gebeuren. De persoon die wordt voorgedragen voor de raad van bestuur moet niet dezelfde zijn als de afgevaardigde(n) in de Algemene Vergadering.

        Op de gemeenteraad van 24 september 2020 is schepen Filip Vervaeke aangeduid als vertegenwoordiger in de algemene vergadering van Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw. Er werd toen geen plaatsvervangend vertegenwoordiger aangeduid.

        Het college van burgemeester en schepenen stelt voor om schepen Filip Vervaeke voor te dragen als kandidaat lid voor de raad van bestuur en raadslid Sören Van de Moortele als plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergaderingen van de Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw.

        Financiële impact

        Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

        Stemming

        De geheime stemming over de kandidaat-lid voor de raad van bestuur heeft volgend resultaat:

        25 ja-stemmen, 1 neen stem en 1 ongeldige stem.

        De geheime stemming over de plaatsvervangend vertegenwoordiger heeft volgend resultaat:

        26 ja-stemmen, 4 neen-stemmen en 1 onthouding

        Geheime stemming - Filip Vervaeke
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Gestemd: Eva Martens, Bart Van Thuyne, Jan Pauwels, Marc De Schrijver, Olaf Evrard, Stephanie Debeurme, Trees Van Hove, Matthias Neirynck, Alexander Adams, Eric Van Huffel, Willy Planckaert, Hans Martens, Nadia Sucaet, Bart Vermaercke, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Bruno Dhaenens, Annick Verstraete, Freija Dhondt, Gunnar Claeys, Sofie D'hondt, Sören Van de Moortele, Filip Vervaeke, Nathalie Lambrecht, Conny De Spiegelaere, Annie Mervillie, Tess Minnens, Carline De Paepe, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Marleen Vanlerberghe
        Stemmen voor: 25
        Stemmen tegen: 5
        Onthoudingen: 1
        Resultaat:

        25 ja-stemmen, 1 neen stem en 1 ongeldige stem.

        Geheime stemming - Sören Van de Moortele
        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Gestemd: Eva Martens, Bart Van Thuyne, Jan Pauwels, Marc De Schrijver, Olaf Evrard, Stephanie Debeurme, Trees Van Hove, Matthias Neirynck, Alexander Adams, Eric Van Huffel, Willy Planckaert, Hans Martens, Nadia Sucaet, Bart Vermaercke, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Bruno Dhaenens, Annick Verstraete, Freija Dhondt, Gunnar Claeys, Sofie D'hondt, Sören Van de Moortele, Filip Vervaeke, Nathalie Lambrecht, Conny De Spiegelaere, Annie Mervillie, Tess Minnens, Carline De Paepe, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Marleen Vanlerberghe
        Stemmen voor: 26
        Stemmen tegen: 4
        Onthoudingen: 1
        Resultaat:

        26 ja-stemmen, 4 neen-stemmen en 1 onthouding

        Besluit

        Artikel 1
        De heer Filip Vervaeke wordt aangeduid als kandidaat lid voor de raad van bestuur van Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw.

        Artikel 2
        De heer Sören Van de Moortele wordt vanaf heden plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergadering van Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw.

        Artikel 3
        Deze aanduidingen gelden, behoudens ontslag, tot het einde van de legislatuur van de huidige gemeenteraad.

        Artikel 5
        Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw wordt in kennis gesteld van deze beslissing.

        Artikel 6
        Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285 § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).

    • Varia/mondelinge vragen/schriftelijke vragen

      • Mondelinge vragen raadsleden - gemeenteraad van 24 maart 2022

        Aanwezig: Tess Minnens, Jan Vermeulen, Johan Cornelis, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Marleen Vanlerberghe, Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Nathalie Lambrecht, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter Parmentier, Willy Planckaert, Stefanie De Vlieger
        Verontschuldigd: Rutger De Reu, Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, Peter De Maertelaere
        Mondelinge tussenkomsten

        Olaf Evrard (raadslid), Bart Van Thuyne (schepen), Karlien De Paepe (raadslid), Jan Vermeulen (burgemeester), Sofie D'hondt (schepen), Jan Pauwels (raadslid), Marleen Vanlerberghe (schepen), Matthias Neirynck (raadslid), Trees Van Hoven (schepen), Bart Van Thuyne (schepen), Kristof Van den Berghe (raadslid), Filip Vervaeke (schepen)

        Motivering

        Raadslid Olaf Evrard

        Straatnaamborden toenmalige Nevele en deelgemeenten
        Een aantal legislaturen terug konden handelaars in het toenmalig onafhankelijke Nevele een gepersonaliseerd straatnaambord aankopen onder impuls van het toenmalig gemeentebestuur. Op dit bord stond dan de naam van hun firma vermeld alsmede een pijl richting hun bedrijf.

        Deze borden werden na de fusie van Deinze en Nevele verwijderd en vervangen door de officiële straatnaamborden van de stad Deinze. Een aantal handelaars willen deze borden graag recupereren als aandenken aan vroegere tijden. Blijkbaar zou dit momenteel niet mogelijk zijn.

        Vragen

        • Wat gebeurde er met de intussen verwijderde straatnaamborden? Kunnen deze alsnog gerecupereerd worden? Zo niet, waarom niet?
        • Bestaat de mogelijkheid om de eventueel nog niet vervangen straatnaamborden toch te recupereren en te bezorgen aan de betreffende handelaars die tenslotte deze straatnaamborden de facto wel hebben betaald?

        Raadslid Ortwin Depoortere

        Graag had ik willen weten wat de stad Deinze ondernomen heeft om Oekraïense vluchtelingen te helpen.

        • Wat zijn de structurele initiatieven van de stad zelf qua opvang?
        • Welke respons kreeg de stad vanuit privé-initiatieven? Hoe wordt dit verder opgevolgd? Is er een screening van het aanbod wettelijk mogelijk?
        • Hoe verloopt de samenwerking/communicatie met de hogere overheden?
        • Wordt er door de stad financiering voorzien voor bepaalde organisaties? Zo ja, welke organisaties en voor welk bedrag?

        Raadslid Karlien De Paepe

        Budget buurt/wijkcomités
        In 2021 heeft het stadsbestuur een corona budget voorzien om buurten/ wijken te versterken. Vele buurtcomités waren inventief en zijn daarop ingegaan. De gemeenteraad heeft dat raadsbesluit unaniem goedgekeurd in maart 2021!

        Daarom mijn vraag om dit jaar terug subsidies aan de buurtcomités te geven. Nu de pandemie voorbij is, kan een kleine subsidie een duwtje in de rug geven om de besturen ertoe aan te zetten om kleine buurtfeesten te organiseren. De verbindende kracht, tussen buren ontstaan tijdens de pandemie, hebben we leren appreciëren. Het groeiend individualisme en de toenemende eenzaamheid, willen we toch zoveel mogelijk vermijden in onze stad. 

        In heel Europa is het de laatste vrijdag van de maand mei ‘Dag van de buren’. Een mooie startdatum voor de vele buurt/wijkcomités om de daaropvolgende maanden kleine projecten te lanceren.

        Aansluitend mijn vragen:

        Is het corona budget opgebruikt? Zo niet, hoeveel budget is er nog beschikbaar? 

        Kan er voor 2022 een subsidie worden voorzien voor de buurt/wijkcomités? 

        Generatie Rookvrij:

        In oktober 2021 heeft de gemeenteraad het raadsbesluit genomen om zich aan te sluiten bij Generatie Rookvrij.

        Het mooie weer komt in ’t land en de speeltuintjes worden terug actief, en jongeren en volwassenen sporten erop los.

        Daarom mijn vragen hoe het staat met de stavaza:

        • Zijn we reeds aangesloten bij de Beweging “Generatie Rookvrij”?
        • Is er al een consulterende ronde doorgegaan bij de verschillende sportclubs, de sportraad en bij jeugdverenigingen?
        • Welke ondersteuning kan de stad Deinze aanbieden aan de verenigingen?
        • Zijn er reeds initiatieven in de pijplijn tot het creëren van rookvrije speelpleinen, sportsites, jeugdterreinen, sportzalen, … ?

        Raadslid Matthias Neirynck

        De oorlog in Oekraïnië raakt ons allemaal. Ook in Deinze wordt de verantwoordelijkheid opgenomen om deze mensen te helpen. Wij als stadsbestuur blijven niet achter. Ondertussen worden in onze stad ook al mensen opgevangen, maar we moeten onze rol ook structureel opnemen. Zeker ook wat betreft het onderwijs in onze stad. Vandaar deze vragen.

        • Zijn er of worden er concrete plannen en afspraken gemaakt met de onderwijsnetten aanwezig in onze stad om kinderen op te vangen en onderwijs aan te bieden. Neemt de stad hierin een regierol op en wat zal men vanuit het stedelijk onderwijs doen om deze kinderen op te vangen?
        • Welke maatregelen worden genomen om de integratie van de Oekraïense vluchtelingen te bespoedigen? Worden er tolken ingezet of worden andere structurele maatregelen genomen om de opvang te bespoedigen?

         

        Een tijd geleden vroeg ik u naar de stand van zaken betreffende de aanleg van een afgescheiden fietspad langs de Brugstraat te Grammene. Toen was er sprake dat de eigenaar van straat (De Vlaamse Waterweg) geen kosteloze overname wou en dat de stad moest betalen voor de overname van de weg. Vandaar volgende vragen:

        Wat is de stand van zaken in dit dossier en specifiek inzake de overname van de weg? Welke vergaderingen en afspraken met buurgemeente Zulte werden al gemaakt betreffende de overname en heraanleg van de Brugstraat?

        Raadslid Jan Pauwels

        Door de oorlog in Oekraïne is de vluchtelingenproblematiek in Europa, in Vlaanderen weer heel actueel en pregnant geworden. Kwade tongen beweren dat de solidariteit met vluchtelingen in Europa selectief is en zich beperkt tot de Oekraïners, dat vluchtelingen met gekleurde huidskleur slechts tweederangs zijn. Zo werden de Polen en Lithouwers op sociale media en door oppermoralist Walter Zinzen in De Morgen,  als onmenselijk afgeschilderd omdat  ze hun grenzen gesloten hielden toen die andere dictator Loekasjenko vluchtelingen uit Iran aanvoerde naar de Wit-Russische grens met Polen en Litouwen. Meer nog, hij stuurde zijn politiemacht achter de vluchtelingen aan, zodat deze kwetsbare mensen geprangd zaten tussen enerzijds de grens en anderzijds de Wit-Russische politie. Mijn zoon, die op enkele honderden meters van de Litouws-Wit-Russische grens woont, was getuige van deze dramatiek. Of hoe dictators kwetsbare mensen misbruiken als pasmunt, chantagemiddel om de sancties tegen hun land ongedaan te maken.

        De inval van Rusland in Oekraïne, vredesmissie volgens de Russische media, regelrechte agressie tegen een buurland, bracht een ongeziene vluchtelingenstroom teweeg. Op het ogenblik dat ik deze vraag opstel, zijn er al 2,5 miljoen Oekraïners op de vlucht. Heel wat Vlamingen zijn bereid om in hun woning kamers ter beschikking te stellen voor deze mensen op de dool, waarvan de overgrote meerderheid zeer kwetsbaar is: vrouwen en kinderen en ouderlingen.

        De nobele bedoelingen van deze burgers zijn slechts één aspect in deze vluchtelingencrisis. Zowel de federale als de Vlaamse regering, de provincies en de steden en gemeenten moeten hierin in voorttrekkers- en coördinerende sleutelrol spelen.

        1. Nam de stad contact met de hogere overheden, of gebeurde het omgekeerde? Zo ja, wat waren de resultaten van deze contacten.
        2. Bestaat er in de stad een inventaris van gebouwen, in eigendom van de stad die op korte termijn ter beschikking kunnen worden gesteld van Oekraïnse vluchtelingen? Zelf denken we hierbij aan het oude stadhuis, het RAC,
        3. Bestaat er in de stad een inventaris van ruime gebouwen, die particulieren, bedrijven, VZW’s ter beschikking willen stellen? We denken hierbij aan leegstaande delen van De Ceder, kloostergebouwen, leegstaande scholen, hotels, feestzalen.
        4. Heeft de stad een zicht op de kamers, wooneenheden die door particulieren ter beschikking werden gesteld?
        5. Hoe zal de stad haar voortrekkers- en coördinerende taak ter harte nemen in deze problematiek? In hoeverre kan het OCMW dit ter harte nemen? Werden socio-culturele verenigingen, vrijwilligers aangesproken om hieraan mee te werken?
        6. Hoe denkt de stad de verbondenheid tussen Oekraïners te bestendigen, hun bij te staan in verwerking van trauma’s?

        Raadslid Olaf Evrard

        Kunstgrasterreinen
        De stad Deinze beloofde ooit bij monde van wijlen schepen van Sport Norbert De Mey dat alle voetbalploegen van Deinze op termijn op een kunstgrasveld konden rekenen. Momenteel is dat nog niet het geval voor S.K. Ooidonck Leerne, Zeveren Sportief en VVE Hansbeke.

        S.K. Ooidock Leerne heeft nog een bijkomend probleem in die zin dat de ploeg met zijn 250 aangesloten leden letterlijk uit zijn voegen barst. Verder hebben deze 3 ploegen allemaal hetzelfde probleem: de voetbalterreinen worden tijdens de herfst en winter herschapen in een modderpoel en zijn voor de rest van het seizoen nog nauwelijks bespeelbaar.

        Wij vernemen in de pers van schepen van Sport Sofie D’hondt (en ik citeer letterlijk) van de partij Open Zulte dat er in de komende 3 jaren in het meerjarenplan geen budget meer voorzien is voor kunstgrasvelden. Dit impliceert dat het aanleggen van die 3 kunstgrasvelden een zaak wordt voor de volgende legislatuur, en dus voor een ander en/of nieuw stadsbestuur met het risico dat dit bestuur misschien andere prioriteiten zal stellen.

        Onze fractie doet dan ook een warme oproep aan het stadsbestuur om alsnog te bekijken of deze 3 kunstgrasvelden niet eerder kunnen aangelegd worden.

        Vragen

        • SK Ooidonck Leerne, Zeveren Sportief en VVE Hansbeke vragen minstens om een perspectief. Kan de schepen van Sport een perspectief bieden aan deze 3 sportverenigingen die beschikken over een degelijke en/of boomende (jeugd)werking?
        • Zal het stadsbestuur bekijken of het alsnog niet mogelijk is om nog tijdens deze legislatuur de 3 betreffende kunstgrasvelden aan te leggen? Zeker gezien de toch wel gunstige toestand van de stedelijke financiën.

        Raadslid Kristof Van den Berghe

        Ondertussen is het opnieuw geleden van vorige zomer dat er aankondigingen zijn om de bomenplannen van de eerste deelgemeentes te presenteren op de gemeenteraad + plannen voor het herplanten van de laanbomen. Wanneer zal dit gebeuren? Wat is de planning?

        Besluit

        Enig artikel
        De mondelinge vragen worden beantwoord.

De voorzitter sluit de zitting op 24/03/2022 om 21:27.

Namens gemeenteraad,

Stefanie De Vlieger
algemeen directeur

Tess Minnens
voorzitter van de gemeenteraad