Terug
Gepubliceerd op 31/10/2023

Besluit  gemeenteraad

do 26/10/2023 - 19:30

Kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren - aktename budgetwijziging 2023

Aanwezig: Tess Minnens, voorzitter van de gemeenteraad
Jan Vermeulen, burgemeester
Johan Cornelis, Rutger De Reu, Conny De Spiegelaere, Bruno Dhaenens, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Sofie D'hondt, Nathalie Lambrecht, schepenen
Marleen Vanlerberghe, schepen, voorzitter BCSD
Annick Verstraete, Eric Van Huffel, Marc De Schrijver, Annie Mervillie, Freija Dhondt, Hans Martens, Gunnar Claeys, Stephanie Debeurme, Matthias Neirynck, Olaf Evrard, Sören Van de Moortele, Nadia Sucaet, Jan Pauwels, Bart Vermaercke, Alexander Adams, Eva Martens, Carline De Paepe, Kristof Van den Berghe, Peter De Maertelaere, Peter Parmentier, Els Baart, gemeenteraadsleden
Sylvie Claeys, waarnemend gemeenteraadslid
Stefanie De Vlieger, algemeen directeur
Verontschuldigd: Paul Soetaert, Sabine Vermeulen, Ortwin Depoortere, gemeenteraadsleden
Regelgeving

Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 9°.

Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, in het bijzonder de artikelen 48 tot en met 50.

Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erediensten.

Bijlagen

De budgetwijziging 2023 van de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren, bestaande uit een financiële nota en een beleidsnota.

Het gunstig advies van het erkend representatief orgaan van 25 augustus 2023.

Motivering

De kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren diende bij het centraal kerkbestuur een budgetwijziging 2023 in die werd goedgekeurd door de kerkraad op 14 juni 2023. Het erkend representatief orgaan verleende op 25 augustus 2023 gunstig advies bij deze budgetwijziging 2023 van de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren. Op 28 september 2023 diende het centraal kerkbestuur de budgetwijziging 2023 van de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren in bij het stadsbestuur.

Een meerjarenplanwijziging werd reeds goedgekeurd en was noodzakelijk omdat een nieuw investeringskrediet van 100.000,00 werd ingeschreven voor de herstelling van het beschermde orgel in de kerk. De financiering van de herstelling gebeurt met eigen middelen van de kerkfabriek. De stad moet hiervoor dus geen investeringssubsidie betalen. Na deze meerjarenplanwijziging moet ook een budgetwijziging worden doorgevoerd om het krediet voor de herstelling van het orgel in het budget 2023 over te nemen.

De cijfers van de exploitatie blijven ongewijzigd.

Het gewijzigde investeringsbudget past binnen het gewijzigde meerjarenplan 2020-2025 van de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren.

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om akte te nemen van de budgetwijziging 2023 van de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren.

Financiële impact

Deze beslissing valt niet onder de visumplicht en heeft geen financiële gevolgen.

Besluit

Artikel 1
Er wordt akte genomen van de budgetwijziging 2023 van de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren.

Artikel 2
Dit besluit zal via het digitaal loket voor lokale besturen worden bezorgd aan het Agentschap Binnenlands Bestuur in uitvoering van artikel 49 van het eredienstendecreet.

Artikel 3
Een kopie van dit besluit zal via Religiopoint worden overgemaakt aan de heer gouverneur, de kerkfabriek Sint-Amandus Zeveren, het centraal kerkbestuur en het erkend representatief orgaan.

Artikel 4
Dit besluit wordt bekendgemaakt via de besluitenlijst van de gemeenteraad op de webtoepassing van de stad. De toezichthoudende overheid wordt op de hoogte gebracht van de bekendmaking (artikel 285, § 1, 1° en § 3, artikel 287 en artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017).